Mısır'da İhvan Mensuplarının Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İhvan Mensuplarının Yargılanması

Mısır\'da İhvan Mensuplarının Yargılanması

Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, mahkeme salonunda, kendisine kötü söz söyleyerek tüküren bazı sanıklardan şikayetçi oldu.

28.12.2016 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, mahkeme salonunda, kendisine kötü söz söyleyerek tüküren bazı sanıklardan şikayetçi oldu.

Başkent Kahire'deki Minye Ceza Mahkemesi'nde Bedii'nin yanı sıra 682 kişinin daha yargılandığı, "El-Adve Olayları" olarak bilinen davanın görülmesine devam edildi.

Bedi, duruşmada sanıkların tutulduğu cam kafesin dışında yaptığı konuşmada, "Sanıkların aleyhimde sarf ettiği sloganlara karşı değilim ancak ailem aleyhinde söyledikleri çirkin sözler ve tükürmelerine itiraz ediyorum. Güvenlik güçlerinden sanıkların bu kötü tavırlarını engellemelerini istiyorum." dedi.

Bedii, hakimin "Kimin dil uzattığı" sorusuna, seslerin grup şeklinde geldiğini belirterek, hakimden, güvenlik güçlerine bunun engellenmesi yönünde talimat vermesini istedi.

Hükümete ait Mısır Bilgilendirme Komisyonu tarafından 1999 yılında hazırlanan Arap Bilimsel Ansiklopedisinde 20. yüzyılda Arap dünyasının en önemli yüz bilim adamı arasında yer aldığına dikkati çeken Bedii, "Hayatı boyunca hiçbir canlıya kötülük yapmadığını, kötülüğün ancak sahibini bulacağını." sözlerine ekledi.

Mahkeme salonunda, duruşma başlamadan önce sanıkların yer aldığı cam kafesin içinde bulunanlardan bazılarının Bedii ve İhvan aleyhinde slogan attığı görüldü.

Bedii'nin savunma heyetinden avukat Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davada daha önce sabıkaları bulunan ve farklı suçlamalardan çok sayıda sanığın olduğunu, sanıkların herhangi bir gruba eğilimi olmadığını, olaylar esnasında hırsızlık yaparken yakalanıp gözaltına alındıklarını belirtti.

Mahkeme heyeti duruşmasının 23 Ocak'a ertelenmesine karar verdi.

Minye'de hükümet binalarını ateşe vermekle suçlanan Bedii ile İhvan üyesi 682 kişi, "El-Adve Olayları" olarak bilinen dava kapsamında yargılanıyor. El-Adve Olayları, 14 Ağustos 2013'te Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki göstericilerin dağıtılmasının ardından meydana gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İhvan Mensuplarının Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement