Mısır'da Tutuklanan İhvan Liderleri - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Tutuklanan İhvan Liderleri

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın Basın Sözcüsü Ahmed Arif'in de gözaltına alınmasıyla, gözaltına alınan üst düzey İhvan yetkilisinin sayısı 42'ye yükseldi

22.08.2013 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı'nın Basın Sözcüsü Ahmed Arif'in de gözaltına alınmasıyla gözaltına alınan üst düzey İhvan yetkililerinin sayısı 42'ye yükseldi.

Mısır'da, darbecilerin Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) üyelerine yönelik gözaltıları ve operasyonları devam ediyor.

Mısır güvenlik güçleri, İhvan liderlerinden Muhammed Ed-Desuki, Bekir Fevzi Faris, Muhammed el-Helvacı, Vakıflar Müdürlüğü'ndeki Davet Müdürü Eş-Şafii Burhan, eski milletvekili Hamdi Taha ve eski Asyut valisi Yahya Keşk'i gözaltına aldı.

AA muhabirine konuşan İhvan'ın Feyyum'daki İdare Ofisi yetkilisi Mustafa İta, gözaltıların 25 Ocak devrimine karşı yapıldığını belirterek, İhvan üyelerinin evlerine yönelik baskınları kınadı. İta, "Tutuklamalar bizi korkutmuyor. Biz Muhammed Mursi dönünceye kadar barışçıl gösterilerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, Suveyş kentinde güvenlik güçlerinin İslami eğilimli liderlerin evine baskınlar düzenlediğini açıkladı. Emniyet yetkilileri, Asyut kentinde İhvan mensubu 26 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Öte yandan Beni Suveyf kentinde de İhvan liderlerine yönelik tutuklamalar ve operasyonlar düzenlendiği belirtildi. Emniyet güçleri, operasyonlar kapsamında El- Cemaat-ul İslamiyye'nin Emiri Ahmed Yusuf'un gözaltına alındığını ifade etti. Ayrıca İslami Davet Derneği'ne ve bir okula baskın düzenlenerek okulda bulunan 35 kişi gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii Salı günü, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Safvet Hicazi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi Basın Danışmanı Murad Muhammed Ali de dün gözaltına alınmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Tutuklanan İhvan Liderleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement