Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri

Katliamı protesto etmek için Genç Hareket oluşumu önderliğinde örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda toplanmaya başladı

18.08.2013 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etmek için örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda toplanmaya başladı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır'daki katliama dikkat çekmek için Saraçhane Parkı'nda bir araya gelerek topluca akşam namazı kıldı.

Parkın çevresine ve içine "Eğer uğrunda ölmeye hazır değilseniz, özgürlük kavramını lugatınızdan çıkarın-Malcolm X", "Gayemiz Allah, önderimiz Resulullah, anayasamız Kur'an, yolumuz cihad, en büyük arzumuz Allah yolunda şehit olmaktır- Hasan El-Bennah", "Bizler teslim olmayız ya kazanırız ya ölürüz-Ömer Muhtar", "Sen özgürsün kardeşim-Seyyid Kutub", "Allah'ım ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum-Şeyh Ahmet Yasin", "Adeviyye şehitleri yolunuz yolumuzdur", "Amerika'nın DemokraSİSİ" ve "Ya Müntakkim Allah! Bizi İntikama Memur Et! Şehitler Borcunu Ödedi Sıra Şimdi Bizde!" yazılı pankartlar asıldı.

Parkta, Müslüman Kardeşler'in öldürülen kurucusu Hasan el-Benna, Mısır rejimi tarafından idam edilen yazar Seyyid Kutub ve Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu Türkçe, Arapça ve İngilizce "Katlettiniz, Astınız, Yedirmeyiz" yazılı pankartlar da yer alıyor. Parktaki Fatih Heykeli'ne de İngilizce ve Türkçe Kur'an-ı Kerim ayetleri asıldı.

Konuşmaların yapılacağı platformun arka tarafında "Kardeşlik bedel ise Mısır'a destek zamanı", "Adeviyye'ye kardeş meydan Saraçhane", "Adeviyye nöbetini devralıyoruz" yazıları ile platformun yan tarafında büyük bir Mısır bayrağı bulunuyor.

Parkın çeşitli yerlerine kurulan dev ekranlarda, zaman zaman Mısır'ın çeşitli kentlerindeki protesto görüntüleri, Fetih Suresi ve Seyyid Kutub'un "Sen Özgürsün Kardeşim" şiiri eşliğinde bazı videolar gösteriliyor.

Türk, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ile "İhvan'a selam direnişe devam", "Üzülme, gevşeme, Allah bizimle" ve "Darbeci firavunlar, döktükleri kanda boğulacak" dövizleri taşıyan gruptakiler,sık sık tekbir getirip slogan atıyor.

Kendilerine dağıtılan Kur'an-ı Kerim sayfalarından bölümler okuyan gruptakilerin topluca hatim indirdiği eylem, konuşmalarla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement