Modanın ve Sanatın Kalbi Bu Şehirde Atıyor! - Son Dakika
Güncel

Modanın ve Sanatın Kalbi Bu Şehirde Atıyor!

Modanın ve Sanatın Kalbi Bu Şehirde Atıyor!

Paris, şık butikleri, geniş caddeleri, gurme restoranları, seçkin mutfağı, kültürü, moda dünyası ile dünyaya kendini ispatlamış bir şehir.

28.02.2018 15:15  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Kapısında kuyruklar oluşan dünyaca ünlü markalar ise her köşe başında. Chanel, Louis Vouitton, Hermes v.b.

Paris, yürüyerek keşfedilecek şehirlerden biri. Her sokak farklı bir sanat eserine ya da farklı bir dünyaya açılıyor.

Paris metrosu dünyanın en eski metrolarından. Yapımı 1900'lü yıllara kadar dayanıyor. Diğer ülkelerin metrolarına göre biraz daha karışık. Bundan neredeyse 35 yıl öncesinde ilk Paris metrosunu kullandığımda bana çok komplike gelmişti. Bir keresinde arkadaşımla sohbete dalmışız ve yanlış bir trene binip farklı bir banliyöden çıktık.Yani biraz dikkâtli olmakta fayda var.

Modanın ve Sanatın Kalbi Bu Şehirde Atıyor!

Paris'e Nasıl Gidilir?

Paris' de iki havaalanı bulunuyor. Charles de Gaulle ve Orlyhavaalanları..

Paris'e Thy, Pegasus ve Air France havayolları ile uçabilirsiniz.

Paris İçin Vize Durumu

Paris için Shengen vizesi geçerli.

Paris'in Lezzet Durakları

Paris'te her sokakta farklı bir lezzet hâkim.St. Germain bölgesi bistroların bölgesi..

Boulavard Saint Germain'de bulunan Ralph's en keyif aldığım restoranlardan. İçeri girer girmez avlunun güzelliği sizi adeta büyülüyor.Ralph'sSteak ise favorim.

'Makaron' denildiğinde sizin aklınıza Laduree mi? yoksa Pierre Herme mi gelir?Champ de Elysee caddesinde bulunan Laduree'deyer bulmak çoğu zaman imkânsız. İçeriye girdiğinizde uzun kuyrukları görünce bana hak vereceğinizden eminim.

Bana göre makaron denildiğinde lezzet açısından Pierre Herme bir adım önde…

Paris'te de Berthillonise dondurmaseverlerin en uğrak yeri…

Ağustos ayında Parislilerin tatil tutkuları nedeniyle kapalı olduğunu biliyor muydunuz? Onlar Parisyen rahatlarına çok düşkün olurlar ve özel hayatlarından ödün vermezler.

ChampsElysee caddesinde Nespressobar'ınleziz tatlılarından ve kahvelerinden mutlaka tadın.

ChampsElysee' üzerindeki Le Bistro 25, Galeries La Fayette'e yakın TriadouHaussmann, BrasseriePrintemps, StGermain de CafePouckine, Dorr Paris ise balık ve deniz mahsülleri konusunda kendinizi şımartabileceğiniz harika restoranlardan.

www.dorrparis.fr

Paris de farklı gastronomi deneyimleri yaşamak istiyorsanız, AlainDucasseau Plaza Athenee, Le Meurice, L' Atelier de JoelRobuchon, L'Arpage tercihleriniz arasında olmalı.

Paris'de Nerede Kalınır?

ThePeninsula Paris

Paris gerçekten de yaşanması gereken şehirlerden biri. ThePeninsula Paris Hotel'in ihtişamını duymuştum ve deneyimlemek istedim. Şık odaları, lokasyonu, seçkin restoranları ve neşeli ekibiyle gerçekten de dünyanın en keyifli otellerinden biri. Otelin kapısından girerken ihtişamı hissedebiliyorsunuz. Otel personelinin profesyonelliği ise anında gözünüze yansıyor.Arc de Triomphe'a çok yakın konumda olan otel ChampElysee'ye de çok yakın.

Odaların hepsi adeta bir sanat eseri. Şık mobilyalar ve sanat eserleri sizi adeta büyülüyor. Geniş mermer banyolarından inanın çıkmak istemiyorsunuz.

Peninsula Paris'in en üst katından Paris'i izleyebileceğiniz, KleberTerrace, Paris sosyetesinin gözdesi.

ThePeninsula Paris

19 AvenueKléber, Paris

T: 33 1 58 12 28 88

Paris'in Seçkin Otelleri

Paris'in seçkin otelleri arasında;FourSeasons Hotel George V, Le RoyalMonceau, Shangri-la, Le Meurice, Hotel Plaza Athenee, Park Hyatt Paris, FraserSuites Le Claridge, Regina, RadissonBluChampElysee, Sofitel, Le BurgundyParis,Buddha Bar Hotel De Louvre, Belami, W Paris, Hotel St. Regis otelleri yer alıyor.

Paris'e Gitmişken Mutlaka Yapılması Gerekenler

Aslında Paris'e gittiğinizde yapılması gerekenler saymakla bitmez. Ben size biraz özet geçeyim.

Paris'e gitmişken, Louvre Müzesi'nde yıllardır oturan, yerinden kalkamayan Leonardo da Vinci'nin Mona Lisası'nı mutlaka ziyaret edin… Biletleri önceden almakta fayda var. Çünkü uzun kuyruklara şahit olabilirsiniz.

Museed'Orsay'da empresyonizm ve post empresyonizm akımının eşsiz eserleri görülmeye değer.

MuseeRodin gül bahçelerinin arasına gizlenmiş harika bir müze'deAugusteRodin'in eserleri görülebilir.

Monet, Picasso gibi empresyonist sanatçıların eserleri için istikamet Musee de l' Orangerie.

30 hektar arazi üzerinde kurulan bana göre büyülü bir bahçe olan 'Jardin de Luxembourg'un' etrafındaki banklarda oturup, hayatınızı gözden geçirin. Belki bu güzel ambiyansta aklınıza harika fikirler gelebilir.

Printemps ve GallerieLafayette Paris'in alışveriş cennetleri.Her gittiğimde ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Champ de Ellysee caddesinde üzerindeki dünyaca ünlü markaların vitrinlerine bir göz atmanızı öneririm. Japonların Louis Vouitton mağazası için kuyruklarda nasıl beklediğine şahit olun!

Bir de Disneyland yakınlarında bulunan La ValleeOutlet Türkler için keyif noktası. Mutlaka kendinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Paris merkeze neredeyse trenle 35 dakika uzaklıkta.

Parislilerin hafta sonu nerede keyif aldıklarını öğrenmek istiyorsanız, Le Jardin de Tulleries'e bir uğrayın. Neşeli ortamda çimlerin üzerlerine uzanmış Parislileri göreceksiniz.Siz de sandviçlerinizi ve içeceklerinizi alın ve Parizyen gibi Paris'in tadını çıkarın.

Seine Nehri üzerinde 37 adet köprü olduğunu ve hepsinden de farklı kareler yakalayacağınızı biliyor musunuz?

Yaz aylarında Seine nehir kıyısında yapay plajlar oluşturuluyor. Nehirde tekne turu yapmadan Paris'de gezdiğinizi anlamazsınız.

Notre Dame Katedrali'nden bir kare almadan Paris'den dönmeyin!

Paris Dolmuşu

Disneyland'a çocuklarınızı mı götürmek istiyorsunuz?

Şehrin altını üstünü karıştırmak, sokaklarda alışveriş yaparken özel arabanızda alışveriş torbalarınızı bırakarak tatilinizi keyifle mi geçirmek istiyorsunuz?

Paris'in sıra dışı bölgelerinde rahatça dolaşıp, size rehberlik eden bir yol arkadaşına mı ihtiyacınız var?

İşte Paris Dolmuşu sizin Paris'te çözüm ortağınız…

Yıllar önce Paris Dolmuşu kurulduğunda çok sevinmiştim. Başka bir ülkeyi ziyaret ederken etrafınızda Türklerin olması size ayrı bir huzur veriyor.

Paris'e giden ünlü- ünsüz kim varsa onları tercih ediyor.

Ekip üyeleri çok keyifli onlarla sohbet edince zaman su gibi akıp gidiyor.

Paris Dolmuşu T: 530 350 79 08

M: 00 33 68465 24 03

Son Dakika Güncel Modanın ve Sanatın Kalbi Bu Şehirde Atıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement