Moldovalı Bahçıvan Çalıştığı Villayı Soydu - Son Dakika
Güncel

Moldovalı Bahçıvan Çalıştığı Villayı Soydu

Moldovalı Bahçıvan Çalıştığı Villayı Soydu

Sarıyer, Zekeriyaköy'de Bir Villada Çalışan Moldova Uyruklu Bahçıvan, 500 Bin Dolar Değerindeki Ziynet Eşyası ve Paraları Alarak, Ailesi ile Birlikte Yurtdışına Çıkmak Üzereyken, Polis Tarafından Yakalandı.

23.02.2008 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıyer, Zekeriyaköy'de bir villada çalışan Moldova uyruklu bahçıvan, 500 bin dolar değerindeki ziynet eşyası ve paraları alarak, ailesi ile birlikte yurtdışına çıkmak üzereyken, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay Sarıyer, Zekeriyaköy'de yaşandı. Vişne 3 Mahallesi, 1. Cadde, 1. Sokak'ta bulunan 2 katlı villada yaşayan Marka Reklam Ajansı sahibi Hulusi Derici-Selma Derici çifti, bir süre önce tatil için İstanbul dışına çıktı. Bu durumu fırsat bilen ve Derici ailesinin yanında 8 yıldır bahçıvan olarak çalıştığı öğrenilen Moldova uyruklu Michael, oğlu Ivan ve eşi Anna ile birlikte hırsızlık planı yapmaya başladı. Hizmetçi kadınlardan villanın anahtarları alarak, kadınları evlerine bırakan Moldovalı aile, Derici Ailesi'ne ait mücevher ve paraların bulunduğu kasayı açarak içindeki ziynet eşyalarını aldı. Ardından Hulusi Derici'nin kaynanasının evine giren hırsızlar, burada da bir miktar ziynet eşyası çaldı. Moldovalı aile daha sonra 34 CLU 03 plakalı otomobille kaçtı.

Hulusi Derici'nin şoförünün hırsızlık olayını fark etmesi üzerine Jandarma'ya haber verildi. Villaya gelerek incelemelerde bulunan Jandarma ekipleri, çalınan para ve ziynet eşyasının yaklaşık 500 bin dolar değerinde olduğunu açıkladı. Bu arada polis ekipleri de kaçan otomobilin peşine düştü.

Polis, yurtdışına çıkmak üzere olan Moldovalı aileyi Atatürk Havalimanı'nda kıskıvrak yakaladı. Moldavalı aile gözaltına alınarak, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay sonrası hırsızlık olayının yaşandığı villaya gelen Selma Derici'nin erkek kardeşi Namık Vatansever, "Daha önce burada çalışan Moldovalı bahçıvan ve ailesi, anahtarı alarak, para ve ziynet eşyalarının bulunduğu kasayı açmışlar. Kasada bulunan takıları ve paralı alıp, daha sonra annemin evine geçerek, oradan da bir miktar para ve ziynet eşyası alarak, kırmızı renkli Kartal marka bir otomobille kaçmışlar. Şoför gelip de kapıyı açık gördüğünde, durumdan şüphelenerek, içeriyi kontrol etmiş. Bu durumla karşılaşılması üzerine hemen Jandarma'ya haber verildi. Başlatılan çalışma sonucu aile Atatürk Havalimanı'nda yakalandı. Aile uzun süredir burada çalışıyordu, güveniyorduk. Biz de çok şaşırdık" dedi.

Jandarma ve polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

(AU-KK-KK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moldovalı Bahçıvan Çalıştığı Villayı Soydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement