MS Hastasından Kitap - Son Dakika
Yerel

MS Hastasından Kitap

Bayburt'ta yaşayan MS hastası Murat Kurdal, gün geçtikçe hareketini kısıtlayan hastalığına rağmen pes etmeyerek "Bayburt Ağzı" adını verdiği kitap yazdı.

09.11.2012 11:48  Güncelleme: 09:56

Bayburt'ta yaşayan MS hastası Murat Kurdal, gün geçtikçe hareketini kısıtlayan hastalığına rağmen pes etmeyerek "Bayburt Ağzı" adını verdiği kitap yazdı.

Kurdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıl çalıştığı Sağlık Müdürlüğü'nden, 2002 yılında Bilgi İşlem İstatistik Şube Müdürü olarak emekli olduğunu belirtti.

Emekliliğinin ardından MS hastalığına yakalandığını, hastalığının ilerlemesi sonucu artık yürüyemediğini ifade eden 59 yaşındaki Kurdal, "Tedavisi henüz olmayan hastalığıma rağmen hayata küsmedim, üretmeye devam ettim. Bayburt yöresinde yıllardır kullanılan deyim ve kelimeleri bir araya getirmek amacıyla kitap hazırlamaya başladım" dedi.

Kitap çalışmasıyla yaşama tutunduğunu anlatan Kural, "Bayburtluyum, Bayburt kültürüne faydalı olmak için kelimeleri toparlayarak derledim. Dedelerimin, babamın ve benim hala kullandığımız kelimelerin de aralarında bulunduğu 3 bin 408 kelimeyi incelemeye aldım. Kitabımda 3 bin 408 kelime, 197 deyim, 9 şiir ve 1 mektup yer almaktadır. Kelimelerin yarısını 39 eserden, diğer yarısını ise Bayburt halkınca kullanılan kelimelerden oluşturdum. Bu kelimelerden bin 713'ü halen Azerbaycan'da aynı anlamda kullanılmaktadır" dedi.

Basıma hazır hale getirdiği kitabını şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler'e incelettiğini ve olumlu görüş aldığını ifade eden Kural, "Bayburt Ağzı adlı kitabımı basılması için Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine teslim ettim, kendilerinden cevap bekliyorum. Bayburt kültürü için kaynak eser olacağını tahmin ettiğim kitabımın yayınlanması için yetkililerden destek bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MS Hastasından Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement