Mşü'ye, Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak - Son Dakika
Yerel

Mşü'ye, Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na, tezli yüksek lisans öğrencisi alınacak.

11.03.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na, tezli yüksek lisans öğrencisi alınacak.

MŞÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tezli yüksek lisans alımı için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) yaptıkları başvurudan, olumlu sonuç aldıklarını söyledi.

MŞÜ'nün Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na 25 tezli yüksek lisans öğrencisi alınacağını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde tezli lisans vermeyi çok önemsiyoruz. Üniversitemizde tezli yüksek lisansa müsaade edilmesini çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Artık üniversitemizde Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nda lisanlı ve doktoralı elemanlarımız olacak. Bu elemanlarımız aynı anabilim dalında öğretim üyesi olacak. O zaman lisans seviyesinde Kürt dili ve kültürü anabilim dallarına öğrenci alma işi son derece kolaylaşır. YÖK'e tezli ve tezsiz öğrenci almak için başvuruda bulunduk. Ancak YÖK, başvurumuzu kabul ederek, tezli yüksek lisansta 25 öğrenci almamızı onayladı."

İlana çıktıklarını ve perşembe gününe kadar başvuruların devam edeceğini kaydeden Özcan, öğrencileri belirlemek için 15 Mart'ta ise hem yazılı ve hem de sözlü mülakat yapacaklarını bildirdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım/ Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mşü'ye, Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement