Murat Çelik Yeni Kitap ve Albüm Hazırlığında - Son Dakika
Kültür Sanat

Murat Çelik Yeni Kitap ve Albüm Hazırlığında

Yeni albümü için stüdyoya giren müzisyen, yazar ve şair Murat Çelik, son şiir kitabını da okurla buluşturacak.

28.12.2015 11:34

Yeni albümü için stüdyoya giren müzisyen, yazar ve şair Murat Çelik,  son şiir kitabını da okurla buluşturacak.

Kurucusu olduğu Düş Sokağı Sakinleri grubundan ayrıldıktan sonra yola tek başına devam eden Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikal çalışmaları ve yapmayı planladığı projelerini anlattı.

Çelik, Düş Sokağı Sakinleri olarak güzel işler yaptıklarına işaret ederek, "Üç albüm yaptık. Binlerce konser verdik. Ondan sonra yollarımız ayrıldı. Kendi müzik çalışmalarımı devam ettirdim. Üç tane de albüm yaptım. Hala da konserler devam ediyor" dedi.

Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve dinlediği farklı müzik tarzlarıyla ciddi bir müzikal kültürünün oluştuğuna vurgu yapan Çelik, "Okuduklarımız, hayatta gördüklerimiz, acılar, mutluluklar, kendi iç dünyam, mizacım, Allah'ın takdir ettiği yetenek karışıp ortaya bunlar çıktı" diye konuştu.

Başarılı müzisyen, beste ve söz çalışmalarına ilişkin, şunları aktardı:

"Yaklaşık altı ay, bir sene müziğe acayip yoğunlaşıyorum. Sonra yine bir altı ay, bir sene söze ve bir şeyler yazmaya yoğunlaşıyorum. Bende sürekli böyle bir çember gibi kendi içinde dönüyor ama ikisinden de vazgeçemiyorum. Bazı dönemde biri ağır basıyor, bazı dönemde diğeri. Ben de elimden geldiğince, yazmaya, çalmaya, bestelemeye gayret ediyorum."

Çok fazla albüm çıkarmadığına vurgu yapan ve bunun belli bir sebebi olduğunu dile getiren Çelik, "Birincisi, ben her gün parça yazabilen bir adam değilim. İkinci olarak da benim için nitelik gerçekten önemli. Bir şairin şiirine duyduğu saygı gibi. Bir altyapısı olması lazım. Çok seçici davranıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yeni şiir kitabımın ismi 'Madam Pera' olacak"

Murat Çelik, yeni şiir kitabının hazır ve bitmiş olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Galiba birkaç ay içinde, önce kitap çıkacak. Sonra da yeni albümün kayıtlarına geçeceğim inşallah. Yeni şiir kitabımın ismi 'Madam Pera' olacak. İçinde 3 çok uzun şiir var. İlk şiirde Madam Pera'yla, Beyoğlu, Taksim civarına gönderme yaptım. Diğeri Üsküdar'la ilgili. Üsküdar'a gelişimi ve orada yaşadıklarımı anlattım. Üçüncü şiir, 'İçine Büyüyen Gül' de çok içsel. Akıl ve kalbin kesiştiği yere hitap etmeye gayret ediyorum."

Beyoğlu ve Üsküdar'da öğrencilere ders verdiğini aktaran Çelik, "Bir tarafıyla Beyoğlu, bir tarafıyla Üsküdar'dayım. Çok büyük lütuf olarak görüyorum bunu. Biraz tefekkür edince idrak edebiliyorum. Şükrediyorum" dedi.

Çelik, hazırlığını yaptığı albüm çalışmasıyla ilgili de "Yumuşak rock havasında bir şeyler yapmak istiyorum. Rock'a daha yakın ama klasik rock değil. Bu tanımlamayı yapmak da zor. Çünkü söz konusu müzik olunca, duymak değil işitmek gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Az konser vermesine rağmen seyircisiyle bağının çok iyi olduğunu ifade eden Çelik, "İletişimim gerçekten güzel. Birbirimize ayna oluyoruz başka bir izahı yok bunun" diye konuştu.

Murat Çelik, yeni albümün 2016 yılı Mart ya da Nisan ayında hazır olacağını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Murat Çelik Yeni Kitap ve Albüm Hazırlığında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement