Murat Evgin, Madenci Çocuklarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Murat Evgin, Madenci Çocuklarıyla Buluştu

Murat Evgin, Madenci Çocuklarıyla Buluştu

Türkiye genelinde 102 şubesi bulunan ve eğitime sağladığı katkıyla binlerce öğrencinin elinden tutan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 13 Mayıs tarihinde Soma’da meydana gelen maden faciası sonrası ilçeye Eğitim Evi açtı.

15.07.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 102 şubesi bulunan ve eğitime sağladığı katkıyla binlerce öğrencinin elinden tutan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 13 Mayıs tarihinde Soma'da meydana gelen maden faciası sonrası ilçeye Eğitim Evi açtı. Soma Eğitimevi'nin ilk konuğu ünlü sanatçı Murat Evgin oldu.

Soma faciasında 301 işçinin yaşamını yitirmesi sonrası Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği, Soma Eğitim Evi açarak çocuklara sahip çıktı.

Demirciler arası çıkışında işçi kahvesinin hemen karşısında açılan Eğitimevi'nde maden faciasından etkilenen çocukların geçirdiği travmaların atlatılması, eğlenceli bir ortamda uzmanlar tarafından sağlanıyor.

YAŞADIKLARI TRAVMANIN ATLATILMASI AMAÇLANIYOR

Derneğin görevlisi Sema Murat, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Soma Eğitim Evi'nde gönüllüler tarafından maden şehidi çocuklarına ve travmadan etkilenen çocukların bu hassas dönemi atlatmalarının sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Kamu yararına bir dernek olduklarını anlatan Murat, şöyle konuştu: "Türkiye genelinde 102 şubemiz bulunuyor. Uzman öğretmen ve pedagoglar sayesinde çocukların o travmayı atlatmalarını sağlamak için buradayız. 7 Temmuz'da başlayan bu yaz etkinliğimiz 23 Ağustos'ta sona erecek. Ücretsiz verdiğimiz bu hizmette ilk olarak şehit madenci çocukları ve madenci çocuklarını kabul ettik diğer çocuklarımız da hizmetlerimizden faydalanıyor. Soma'da ileriye dönük burs verme hedeflerimiz de var."

EVGİN, "ÇOCUKLARIN YENİDEN HAYATA TUTUNMALARI İÇİN SOSYALLEŞMELERİ LAZIM"

Soma'da henüz yeni olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Soma Eğitimevi'nin konuğu olan ünlü sanatçı Murat Evgin, çocuklarla muhteşem bir gün geçirdi. Facialar unutulmaya başladıktan sonra insanların acısının asıl o zaman ortaya çıktığını belirten Evgin, şunları söyledi: "Özellikle çocukların hayata yeniden tutunmaları için sosyalleşmeleri lazım. Biz de şarkılarımızla hem Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bu faaliyetine destek vermek hem de Somalı çocukların yanında olmak istediğimiz için bir tur düzenledik."

Sevilen şarkılara imza atan Murat Evgin, "Hayatı Yavaşlat" isimli iki şarkıdan oluşan single'ını geçen günlerde müzikseverlerle buluşturmuştu.

"Hayatı Yavaşlat" ve "Alfabe" isimli yeni şarkılarını gitarı eşliğinde çocuklarla birlikte seslendiren Evgin, Soma turunun çok verimli geçtiğini kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Murat Evgin, Madenci Çocuklarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement