Muş Belediyesinde Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Güncel

Muş Belediyesinde Bayramlaşma Töreni

Muş Belediyesinde Bayramlaşma Töreni

Muş Belediyesi’nde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

02.09.2017 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi'nde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Belediye hizmet binasında düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, Hak-İş ve Hizmet -İş Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, Bem-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Güven Yalvarıcı, ilçe belde belediye başkanları, birim amirleri ve personeller katıldı. Meclis salonunda bir araya gelen belediye personelleri ile tek tek tokalaşan AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Başkan Feyat Asya, bayramlarını tebrik etti. Burada bir konuşma yapan Mehmet Emin Şimşek, "Allah'a şükürler olsun ki yine bir bayramda bir araya geldik. Rabbim tüm günlerimizi bayram havasında geçirsin. Liderimizin önderliğinde ülkemizde güzel gelişmeler yaşanıyor. İnşallah ülkemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Geçtiğimiz hafta 26 Ağustos Zaferi'nin yıldönümünü kutladık. O programdaki emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel bir organizasyonla Malazgirt Zaferinin yıldönümünü kutlamaya devam edeceğiz. Belediye personelleri olarak sizler de kendi yerelimizde halkımıza hizmetler götürüyorsunuz. Sizlerle birlikte ilimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bu duygularla Kurban Bayramınızı tebrik eder, nice huzurlu bayramlar geçirmenizi dilerim" dedi.

Belediye hizmet binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Feyat Asya ise, "Belediye personelleri bayramların görünmeyen kahramanlarıdır. Bayram sabahına kadar tüm ekiplerimiz sahada çalışıyordu. Bu şehrin daha temiz ve daha nezih olması için emek sarf ettiler. Bu anlamda fedakarlık ederek çalışan mesai arkadaşlarımın bayramlarını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bayramlaşmanın yakınlaşma olduğunu kaydeden Başkan Asya, "Kurban Bayramı terim anlamda Allah'a yakınlaşmak ve Allah'ın rızasını tahsil etmek anlamında birbirimize yakınlaşmaktır. Dolayısıyla şekilde ortaya çıkan birliğimizin ve dirliğimizin bu ülkenin ve ilimizin hayrına olmasını diler, bayramınızı tebrik ediyorum. Ailelerinizle güzel bir bayram geçirmenizi Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Değerli arkadaşlar, Peygamber Efendimizin (SAV) de dediği gibi 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Belediyecilik bunun için en iyi örnektir. Yürüttüğünüz çalışmalarda insanlığa faydalı hizmetler sunma fırsatı bulabilirsiniz. Özellikle alt yapı gibi sıkıntılı bir projeyi yürüttüğümüz bugünlerde vatandaşlarımızın tepkilerini sabır ve metanetle karşılayarak daha güzel bir ortamın oluşacağını anlatarak telafi edebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Alt yapı projesinin son hız devam ettiğini belirten Başkan Asya, "Bu şehrin inşasının ve ihyasının sağlam bir alt yapıdan geçtiğini söyledik. Allah'a şükürler olsun ki bu anlayışımıza sadık kalarak projemizi başlattık. Alt yapı olmadan üst yapının yapılmasının hiçbir fayda sağlamayacağı bilinci ile projemizi bir an önce bitirerek bu şehri modern bir görünüme kavuşturacağız. Özellikle İstasyon Caddesinde ki kazı ve döşeme çalışmalarında ciddi mesafe kat ettik. Sağ şeritteki çalışmaların tamamlanması ile geçici asfalt kaplamayı yaptık. Aynı şekilde bu yıl kazı çalışmalarının tamamlandığı bölgeleri pansuman çözümlerle onaracağız. Gelecek yıl sil baştan üst yapı projelerimizi devreye koyarak ilimizin çehresini değiştireceğiz. Biz inanıyoruz ki ne kadar fazla çalışırsak o kadar Allah'ın rızasını ve halkımızın takdirini kazanırız. Dolayısıyla bu şehir hepimizindir. El birliği ile daha fazla çalışarak ilimizi geleceğe taşıyacağız. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreci halkımızın sabrı ve desteği ile geçireceğiz. Geçenlerde il dışından gelen bir hocamızı ağırladık. Kendisi şehrin büyük bir kısmını gezdiğini ve çalışmalardan dolayı vatandaşların öfkeli değil bir kısmının tepkili olduğunu söyleyerek bunun iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Öfkenin kalıcı tepkinin geçici olduğunu söyleyen misafirimize de, ilimizin daha iyi yerlere gelmesini sağlamak için halkımızın geçici tepkilerini de hizmetlerimizle telafi edeceğimizi söyledim. Burada da beyan ediyorum ki, çalışmalarımız sırasında ister istemez halkımıza verdiğimiz rahatsızlığı tamamen ortadan kaldıracak projelerimizi hayata geçireceğiz. Bugünleri onlara unutturacağız" diye konuştu.

Belediye tarafından şehrin birçok noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili misafirleri bilgilendiren Başkan Asya, son olarak Arakan'da yaşanan olaylara da değinerek, "Dileğim ve temennim odur ki, gönül coğrafyamız ve İslam ümmetinin bulunduğu topraklarda artık Müslümanların kanının akmamasıdır. Akacak bir kan varsa o da Kurban Bayramı'nda Allah rızası için kesilen kurbanların kanı olsun. Bu duygularla bir kez daha bayramınızı tebrik eder, saygılar sunarım" dedi.

Başkan Asya'nın konuşmasının ardından belediye hizmet binasının önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra Milletvekili Şimşek, Başkan Asya ve beraberindeki heyet İl Valiliği tarafından gerçekleştirilen 'Halk Bayramlaşması'na katıldılar. Buradaki programın ardından protokol üyeleri Muş Belediyesi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

Başkan Asya ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma töreni sırasıyla, Polisevi, İl Jandarma Komutanlığı, Muş Devlet Hastanesi, şehit ailesi, Karaağaçlı ve Sungu beldelerinin ziyaretiyle devam etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş Belediyesinde Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement