Muş'ta "3. Kariyer Günleri" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Muş'ta "3. Kariyer Günleri" Etkinliği

Muş Valisi Büyükersoy: "Ülkemizde demokrasinin geliştiği, sivil yönetimlerin var olduğu yıllar, ekonominin ve istihdamın da geliştiği yıllardır"

22.05.2014 13:16

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce "3. Kariyer Günleri" düzenlendi.

Atatürk Çocuk Parkında düzenlenen etkinlik, Soma faciasında yaşamını yitiren 301 maden işçisi için Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

Etkinlikte konuşan Vali Vedat Büyükersoy, İşkur'un artık aktif faaliyet gösteren ve ülke gençleri, işsizleri için fayda sağlayan bir kurum haline geldiğini söyledi.

Hayatın kariyersiz, mesleksiz, işsiz ve aşsız olmayacağını belirten Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Gençleri meslek sahibi olma arzusu ile üniversite okuyor. Ancak, üniversiteler sadece devlet memuru yetiştiren kurumlar değildir. Gençlerin önünde farklı alternatifler de var. Gençler bu düşüncelerle yola çıkarlarsa girişimci, iş adamı olmak gibi birçok alternatifin de önlerinde olduğunu göreceklerdir. Devlet memuru olmak tek alternatif olmamalıdır."

Günümüzde iktisadi çalışmanın, ekonomik getirinin bir takım altyapılarının olduğunu belirten Büyükersoy, bunların toprak, sermaye, emek ve girişimci olduğunu ifade etti.

İktisadi çalışmada güven ilişkisinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Büyükersoy, güvenin olmadığı yerde çok ortaklı şirketlerde ekonomik faaliyetlerin olamayacağını kaydetti.

Büyükersoy, "O yüzden güvenin olmadığı ülkelerde iktisadi faaliyetin çok önemli riski vardır. O risk, ileriyi görememektir. Güvenin olduğu toplumlarda, ekonominin daha öngörülebilir ve daha hızla gelişen bir yapıya sahip olduğu aşikardır" diye konuştu.

Demokrasinin, ekonominin bir iklimi olduğunu anlatan Büyükersoy, şunları kaydetti:

"Ülkemizde demokrasinin geliştiği, sivil yönetimlerin var olduğu yıllar, ekonominin ve istihdamın da geliştiği yıllardır. Ancak, demokrasinin yara aldığı, demokrasinin olmadığı sivil yönetimlerden uzaklaşıldığı yıllara bakarsak ekonominin de tökezlediğini görmekteyiz. Ekonominin tökezlemesi, demokrasiden uzaklaşmanın da bir sonucudur. Demokrasi sadece bir yönetim tarzı değildir. Aynı zamanda ekonomiyi de geliştiren çok ciddi bir maniveladır. Onun olmadığı hallerde toprak altı zenginlikleri ne kadar fazla olursa olsun bir ülkenin kalkınması, işsizine iş, aşsızına AŞ vermesi çok zordur."

Ülkede 1,5 yıldır kan akmadığını, gözyaşı dökülmediğini belirten Büyükersoy, bunun kıymetini de ancak bu ülkede terörün yaşandığı yıllarda evlatlarını kaybeden annelerin çok iyi bildiğini ve onun için demokratik çözüm, milli birlik ve kardeşlik sürecinin devam etmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Büyükersoy, "Bu süreç halkımızla devam eden bir süreçtir. Halkımız, barışı özlemiş, takdir etmiş ve yaşamasını istemektedir. Gerçekten bu ülkede demokrasinin olduğu, sivil yönetimlerin olduğu yıllar yine barışın ve huzurun olduğu yıllardır. İnşallah bir daha o günler yaşanmayacak ve gençlerimiz çok güzel bir hayat ve kariyer elde edecek" dedi.

İşkur Genel Müdür Yardımcısı Adem Yıldırım ise hükümetin dünyadaki gelişmelere paralel olarak, ülkede özel sektör firmalarını teşvik ederek, üretim, ihracat ve istihdam kapasitelerinin arttırılmasına büyük önem verdiğini bildirdi.

Yıldırım, "Kurum olarak 2014 yılında Türkiye genelinde 800 bin işsizi, Muş'ta ise bin 887 kişiyi işe yerleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu

Etkinliğe Vali Büyükersoy, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım'ın yanı sıra Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, kurum amirleri, oda başkanları, iş adamları ve davetliler katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta '3. Kariyer Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement