Muş'ta yerel gazeteler birleşti - Son Dakika
Güncel

Muş'ta yerel gazeteler birleşti

Muş\'ta yerel gazeteler birleşti

Muş'ta resmi ilan yayınlama hakkına sahip 8 vasıflı yerel gazete, iki gazetede birleşti.

02.11.2020 12:40  Güncelleme: 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta resmi ilan yayınlama hakkına sahip 8 vasıflı yerel gazete, iki gazetede birleşti.

Kentte yayın hayatını sürdüren gazetelerin birleştirilmesi amacı ile yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı.

İl merkezinde yayın hayatını sürdüren ve resmi ilan yayınlama hakkına sahip 8 vasıflı gazete, yayın hayatına iki gazetede devam etme kararı aldı.

Muş Basın Yayın Ltd. Şti. çatısı altında birleşme kararı alan yerel gazetelerden Muş Manşet, Muşun Sesi, Muş Ekspres, Altınova, Muş Ovası ve Muş İl Gazeteleri vasıf haklarından feragat ederken, 30 Nisan Gazetesi ile Günaydın Muş Gazetesi ise ileriki süreçte isim değişikliğine giderek yayın yapmaya devam edecek.

Muş Basın Yayın Ltd. Şti. Müdürü Kadir Tunç, uzun süredir devam eden görüşmeler neticesinde alınan birleşme kararının Muş ili ve yerel basın adına hayırlı olmasını diledi.

Kentte bugünden itibaren yerel basın alanında yeni bir dönemin başladığını belirten Tunç, şöyle konuştu:

"İlimizde sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmeye çalışan yerel gazetelerimiz güç birliği yaparak yollarına devam etme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda 8 olan gazete sayısı 2'ye düştü. Gazetelerin birleşmelerinde ekonomik nedenler ve daha kaliteli bir gazetecilik anlayışı etkin rol oynadı. İlan ve reklam gelirlerindeki düşüşün yanı sıra artan maliyetler sebebiyle zor günler geçiren yerel gazeteler uzun süreden beri devam eden birleşme kararında sonuca ulaştılar. Alınan kararın başta ilimiz olmak üzere gazete sahipleri ve yerel basın adına hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta yerel gazeteler birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement