Muşlu Kadınlar Dokuma Kültürünü Yaşatacak - Son Dakika
Güncel

Muşlu Kadınlar Dokuma Kültürünü Yaşatacak

Muşlu Kadınlar Dokuma Kültürünü Yaşatacak

Muş'ta İş-Kur tarafından açılan halı ve kilim dokuma kursuna katılan 40 kadın kursiyer, dokuma kültürünü yaşatacak.

22.09.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta İş-Kur tarafından açılan halı ve kilim dokuma kursuna katılan 40 kadın kursiyer, dokuma kültürünü yaşatacak.

Korkut ilçesindeki halı ve kilim kursunun 4 ay süreli olduğunu, kursa katılanlara günlük 20 TL ödendiğini, kurs için 176 bin TL harcamada bulunduklarını belirten İşkur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, "Unutulmaya yüz tutan meslekleri canlandırmak ve kadınlara mesleki eğitim vermek için bu tür kurslara ağırlık veriyoruz. Amaç evlerinde oturan kadınların zamanlarını daha iyi değerlendirmek. Böylece hem aile bütçelerine katkıda bulunacak, hem de öğrendiği meslek sayesinde kendi işini kuracak. Kursun sonunda kadınların el emeği göz nuru dökerek dokuduğu halı ve kilimler görücüye çıkacak. Kurs sayesinde 40 kadının meslek sahibi olması bizi mutlu eder" diye konuştu.

Kurs eğitmeni Remziye Sayılgan, kursiyerlerden bazılarının eğitmenlik yapabilecek düzeye geldiklerini söyledi. Sayılgan, "Yok olmaya yüz tutan bu dokuma kültürün yaşatmaya çalışıyoruz. İlçede fazla iş imkanı olmadığı için bayanlarımız ya evde televizyon izler ya da misafirliğe giderek zamanlarını boş geçiriyordu. Kurs sayesinde kadınlarımız evlerinden çıkıp burada bir sanat öğrendi. Kursiyerlerden 7'si eğitmen adayı oldu" dedi.

Kaymakam Abdulgani Mağ ise bu yörenin kültürü olan halı ve kilimciliği canlı tutmak amacıyla Kaymakamlık olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

- Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muşlu Kadınlar Dokuma Kültürünü Yaşatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement