Musul'dan Kaçan Sivillerin Durumu - Son Dakika
Güncel

Musul'dan Kaçan Sivillerin Durumu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sığınmacılardan genel detaylar kKaçan sivillerin çocukları Sığınmacı Necim Muhammed Yunus ile röportaj Ömer Kamçı köyü yakınlarına toz ve toprak içerisinde bekleyen aileler Kampa sevk edilmeyi bekleyen Cemal Said Ali ile röportaj Musul kent merkezinde Irak ordusu ve terör...

20.11.2016 21:47

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sığınmacılardan genel detaylar

kKaçan sivillerin çocukları

Sığınmacı Necim Muhammed Yunus ile röportaj

Ömer Kamçı köyü yakınlarına toz ve toprak içerisinde bekleyen aileler

Kampa sevk edilmeyi bekleyen Cemal Said Ali ile röportaj Musul kent merkezinde Irak ordusu ve terör örgütü DEAŞ militanları arasında devam eden şiddetli sokak çatışmalarından dolayı evlerini terk eden bazı siviller güvenlik hendeğinden dolayı sığınmacı kamplarına sevk edilemiyor.

Kent merkezine yakın bölgelerden tek geçim kaynakları küçükbaş hayvanları ve araçlarıyla çatışma bölgelerinden kaçan Musullu siviler, güvenlik gerekçesiyle Peşmerge güçleri tarafından kazılan hendekleri yaklaşık 4 gündür geçemiyor.

Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasına bağlı Ömer Kamçı köyü yakınlarına bekleyen yaklaşık 80 aile, toz ve toprak içerisinde çaresiz bir şekilde güvenli bölgelerde kurulan sığınmacı kamplarına ulaştırılmayı istiyor.

Musul\'dan Kaçan Sivillerin Durumu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'dan Kaçan Sivillerin Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement