Namık Ekin'den 29 Ekim İçin Yeni Dünya Rekoru - Son Dakika
Güncel

Namık Ekin'den 29 Ekim İçin Yeni Dünya Rekoru

Namık Ekin\'den 29 Ekim İçin Yeni Dünya Rekoru

Namık Ekin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan 1 gün önce yeni bir dünya rekoruna daha imza atarak, 24 saat uyumadan toplam 500 tondan fazla ağırlık kaldırdı.

28.10.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Ekin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan 1 gün önce yeni bir dünya rekoruna daha imza atarak, 24 saat uyumadan toplam 500 tondan fazla ağırlık kaldırdı. Emekli su altı taarruz komandosu 74 yaşındaki Namık Ekin, 29 Cumhuriyet Bayramı'nda yeni bir rekora daha imza attı. 24 saatte uykusuz bir şekilde toplamda 500 tondan fazla ağırlık kaldıran Ekinci, 17'nci Dünya Guınnes Rekorunu kırdı. Eşi kızları ve torununda desteğiyle rekoru kıran Ekin'in yanında ayrıca sağlık kontrolünü sürekli sağlayan bir ekibi de yer alıyor. Ekin, "Uzun yıllardır birçok geniş dünya rekorları kırıyorum. 16 taneydi 17'ncisini yapmak istedik. Bunu da Cumhuriyet Bayramına rast getirdik. Başlangıçta çok zor oldu. Aslında 24 saat uyumamak, 24 saat bir tuvalette ya da yatağın içinde kalmak bile çok zor. Ama düşünün her 20 saniyede 15 saniye bir ağırlık kaldırıyorsunuz. Bu insanı yıpratıyor. Özellikle sinirlerini yıpratıyor. Bazı aletler 20 kilo kaldırırken bazı aletlerde 70-80 kilo kaldırıyordum. Toplam 483 ton oldu. Bu kalan 20 dakika içerisinde de biz 500'ü devirmek istiyoruz"dedi.

Namık Ekin'in eşi Fatima Ekin ise eşinin bu rekoru öncesinde çok korktuğunu ifade ederek, "Çok korktum önce. Ama çok güzel geçti. Çok başarılı tebrik ederim bütün rekorlarını" diye konuştu.

KIZLARI VE TORUNU DA DESTEK OLDU

Babasının rekoru kırması konusunda onunla birlikte kucağındaki çocuğuyla babasına destek olan Nağme Ekin, "Dedesine elimizden geldiğince destek olduk. Biz alıştık artık rekor kırmadığında boşluk hissediyoruz"şeklinde konuştu.

Namık Ekin'in diğer kızı Melek Ekin ise "Çok gururluyuz. 74 yaşında birisinin böyle bir rekoru kırması inanılmaz. Çok gurur duyuyorum babamla"dedi.

(Murat Delice/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Namık Ekin'den 29 Ekim İçin Yeni Dünya Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement