'Ne Bakıyorsun Lan' Dediği İçin Öldürmüş - Son Dakika
Güncel

'Ne Bakıyorsun Lan' Dediği İçin Öldürmüş

\'Ne Bakıyorsun Lan\' Dediği İçin Öldürmüş

Adana'daki bir parkta 21 yaşındaki Özcan Ayyıldız'ı öldürdüğü suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan E.K., cinayet anını anlattı.

28.08.2013 10:54  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'daki bir parkta 21 yaşındaki Özcan Ayyıldız'ı öldürdüğü suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 26 yaşındaki E.K., cinayet anını anlattı. Tahliye talebinde bulunan E.K., "'Ne bakıyorsun lan?' dedi. Bu söz ağrıma gitti. Kendimi savunmak için tabancamı çektim. Boğuşurken ateş aldı." dedi.

Olay, 11 Ocak 2013'te merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Atakent Mahallesi'nde bulunan Ata Park'ta meydana geldi. E.K., arkadaşları Şevket Kale (29) ve Murat Aslan (28) ile parka geldi. Bu sırada parkta yaktıkları ateşin etrafında oturan 8 kişilik grubun içinde bulunan Özcan Ayyıldız, iddiaya göre E.K.'in bulunduğu gruba, "Ne bakıyorsunuz lan?" diyerek laf attı. Bu söze sinirlenen E.K., gruptakilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kendisine bıçak çekenleri uzaklaştırmak için belindeki tabancayı çıkartan E.K., karşı gruptan Özcan Ayyıldız ile Abdullah Yiğit'e ateş açtı. Özcan Ayyıldız başından ve Abdullah Yiğit bacağından yaralandı. E.K. ve yanındakiler kaçarken, yaralılar da hastaneye götürüldü.

EMNİYETTE İTİRAF ETTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, kaçan E.K. ile olay sırasında yanında olan arkadaşları Şevket Kale ile Murat Aslan'ı 15 Ocak'ta yakaladı. Emniyette sorgulanan E.K., silahı kendisinin kullandığını itiraf etti. Öldürme amacıyla ateş açmadığını ileri süren E.K., sadece kendini savunmak istediğini iddia etti. Adliyeye sevk edilirken polislerin arasında, "Beni mecbur bıraktılar. Ben insan vurmak ister miyim? Aramızda bir şey yokken bana saldırdılar. Ben vurmasaydım, onlar beni vuracaktı" diyen şüphelilerden E.K. nöbetçi mahkemede tutuklanırken, arkadaşları Şevket Kale ile Murat Aslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Başından kurşunla ağır yaralanan Özcan Ayyıldız ise 19 Ocak 2013'te tedavi gördüğü hastanede öldü.

MAHKEMEDE DETAYLI KONUŞTU

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık E.K. hakkında, cinayetten ömür boyu, yaralama suçundan da 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Yargılanmasına başlanan sanıklardan Şevket Kale ile Murat Aslan suçsuz olduklarını söyledi. Cinayet şüphelisi E.K. ise şunları anlattı:

"Olay günü, arkadaşlarımla birlikte parka girdik. Orada 7- 8 kişilik bir grup ateş yakarak başında oturuyordu. Bunlar, bizi görünce gergin bir hava oluştu. İçlerinden birisi bana dönüp, 'Ne bakıyorsun lan?' dedi. Bu söz çok ağrıma gitti. Yanlarına gidip konuşmak istedim ancak bıçaklarla etrafımı sardılar. Kendimi savunmak için tabancamı çektim. Öldürme amacım yoktu. Boğuşurken ateş aldı. Kime isabet ettiğini bilmiyorum."

Cinayet şüphelisi E.K.'in tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, Ayyıldız'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Ne Bakıyorsun Lan' Dediği İçin Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement