ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrencileri, İş Görüşmelerine 1–0 Önde Başlıyor - Son Dakika
Güncel

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrencileri, İş Görüşmelerine 1–0 Önde Başlıyor

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrencileri, İş Görüşmelerine 1–0 Önde Başlıyor

Özellikle bilgi teknolojilerinde yaşanan büyük gelişmeler ve hızlı değişimin sonucu, bazı meslekler yok olurken, yerlerini yeni meslekler alıyor.

12.03.2018 14:47  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampusu ve kariyer-iletişim koçu Nuray Akmeriç tarafından, 2012 yılından beri devam ettirilen önemli bir işbirliği: "Kariyer Koçluğu Programı"

Bu gelişme, kendisi de artık bir meslek haline gelen, kariyer koçluğuna duyulan ihtiyacı her geçen gün daha da artırıyor. Bu gerçekten yola çıkan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu ve ülkemizin, Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF), "Professional Certified Coach-PCC" akreditasyonuna sahip deneyimli koçlarından Nuray Akmeriç; 2012 yılından beri önemli bir işbirliğini sürdürüyor.

2005 yılında, sektörünün "En Başarılı Kadın Yöneticisi" seçilen, Akmeriç Koçluk Danışmanlık Eğitim Hizmetleri kurucusu Nuray Akmeriç, Kariyer Koçluğu Programı kapsamında, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencileriyle buluştu.

Öğrencilerin iş yaşamlarına atılmadan önce amaçları, kariyer hedefleri konusunda netleşmelerine ve iş hayatlarında faydalı olacak aksiyonları belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen programdan, 2012'den bu yana 340 öğrencinin yararlandığı vurgulandı. Program hem Türkçe hem de uluslararası öğrenciler için İngilizce olarak yürütülüyor.

Program çerçevesinde, kariyer vizyonu, ideal işin belirlenmesi, iş arama yaklaşımları, özgeçmiş oluşturma, iş görüşmesi ve iş tekliflerinin değerlendirilerek müzakere edilmesi gibi konularda koçluğun yanı sıra mentorluk hizmeti de veriliyor. Programa dahil olmak isteyen öğrencilerle gerçekleştirilen bir seminerle başlayan Kariyer Koçluğu Programı; öğrencilerin iş yaşamına hazırlıklı olarak başlaması için gerekli bilgilerin yanı sıra, örnek iş görüşmelerinin de yapıldığı interaktif bir ortamda sürdürülüyor. Öğrenciler en çok faydalandıkları bölümün, gerçek iş görüşmesi deneyimi yaşadıkları, örnek iş görüşmesi bölümü olduğunu belirtiyorlar.

Program sadece seminer ve interaktif çalışmalarla da sınırlı kalmıyor. Öğrenciler gerek CV hazırlarken, gerekse iş görüşmeleri öncesi ve sonrasında ihtiyaç duydukları konularda e-posta ile bilgi desteği de alabiliyorlar.

AKMERİÇ: "İŞ ARAMAK BİR SATIŞ KAMPANYASIDIR"

Öğrencilerin iş hayatına, öz farkındalıkları, yaşam amaçları ve kariyer hedefleri konusunda netleşerek başlamalarının, ileriki yaşamlarında etkin ve verimli olmalarını doğrudan etkilediğini belirten Nuray Akmeriç, iş aramayı bir satış kampanyasına benzeterek, şunları söyledi: "Bu satış kampanyası ile satılan ürün, kişinin kendisidir. Özgeçmiş ise, hazırlanacak pazarlama dokümanlarından sadece biridir. İstediği işi bulan kişi, kendisini bir marka ya da ihtiyaç duyulan bir ürün olarak düşünen ve pozisyonlayan kişidir. Bu pozisyonlama için yapılması gereken ilk şey ise, kariyer vizyonu geliştirmek, iş hedefi belirlemektir."

Akmeriç, çalışmaya katılan öğrencilerin hemen hemen hepsinde nasıl iş bulacaklarına ilişkin yoğun bir kafa karışıklığı gözlemlediğinden; program süresince öğrencilere olumlu düşünme, kendine inanma, azimli ve proaktif olma konusunda hatırlatmalar yaptığını da vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrencileri, İş Görüşmelerine 1–0 Önde Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement