Okü'de Yaman Çelişki - Son Dakika
Güncel

Okü'de Yaman Çelişki

Türkiye'nin genç illerinden Osmaniye'nin genç üniversiteleri arasında yer alan Korkutata Üniversitesi şehirle bütünleşme adına yapılan çalışmalar çelişkileriyle dikkat çekiyor.

29.02.2012 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her fırsatta şehirle bütünleşme Osmaniye de basın kuruluşlarının desteğini isteyen Korkutata Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Orhan Büyükalaca Milliyet Güney eki ile kapsamında Osmaniye adında gazetenin arka sayfasına verdiği reklâm tepkilere neden oldu.

Osmaniye Merkezde yayın yapan gazetelerin mail adreslerine eksik olarak yarım yamalak basın bültenleri gönderen Korkutata Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Orhan Büyükalaca reklâm verme konusunda ulusal kuruluşları tercih etmesi Üniversitesi şehirle bütünleşme adına yaman bir çelişki olarak nitelendirildi.

Türkiye genelinde Üniversiteler medya tanıtım alanında yer almak için abonelik başta olmak üzere, bahar şenliklerini, panel ve konferans gibi etkinlikleri illerinde yayın yapan basın kuruluşları reklam vererek duyururken Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca idaresindeki Korkutata Üniversitesi'nin bu alandaki uygulamaları evrensel kriterlerden uzak tutumu ile dikkat çekiyor.

Korkutata Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'ya soruyoruz.

1- Üniversitenizin bütçesinde medya tanıtım kalemi var mı? Varsa kalemi kullanarak hangi kuruluşlardan abonelik, reklam ve tanıtım hizmeti aldınız?

2- Her Fırsatta Osmaniye ile bütünleşememek dert yanıyorsunuz. Biz gazeteciler olarak kurulduğunuz günden bugüne elimizden geldiği kadarıyla kısıtlı bütçelerle çıkardığımız gazetelerimizde sizlerin haberlerini yer verdik. Sıra reklam ve tanıtıma geldiğinde neden ulusal basın kuruluşlarını tercih ettiniz. Nede sizlerin şehirle bütünleşmesi için katkı sağlayan Osmaniye de çıkan gazeteleri göz ardı ettiniz?

3- Milliyet gazetesinin Osmaniye ekine verdiğimiz reklâmın bedeli ne kadardır? Sizi İlgili gazeteye reklam vermenizde herhangi kurum veya şahıs etkili oldu mu?

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okü'de Yaman Çelişki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement