Oltu'da Kutlu Doğum'a Yakışır Program - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Kutlu Doğum'a Yakışır Program

Oltu\'da Kutlu Doğum\'a Yakışır Program

Oltu Anadolu Lisesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenledi.

18.04.2012 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu Anadolu Lisesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenledi. Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Programı büyük beğeni topladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve okulun 10-A sınıfı öğrencilerinden Oğuzhan Teyran'ın okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Necati Koçak yaptı.

Konuşmasına "Birlik ve beraberliğimizin devamı için birbirimizi sevip ve saygı göstermeliyiz." diyerek başlayan Koçak, kardeşliğin devamı için küçüklere sevgi, büyüklere saygıyı her daim hatırlatarak duyarlı ve bilinçli bir toplum yetiştirilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu yaptı. Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının 1980 yılından beri kutlandığını aktaran İmamoğlu, ilk yıllarda sadece müftülüklerle sınırlı olan etkinliklerin daha sonra toplumun her kesimine yayılarak, son derece isabetli bir noktaya geldiğini söyledi. Kin ve nefret duymama üzerine konuşan İmamoğlu, gençlerin birbirlerini sever bir şekilde yetiştirilmesinin üzerinde durdu. Peygamber (SAV)'i tanıyıp, anlayarak insanlığın birçok sıkıntıdan kurtulacağına değinen Müftü Lütfü İmamoğlu, sır tutmanın önemine de vurgu yaptı.

Oltu Anadolu Lisesi'nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapmış olduğu faaliyetleri içeren bir slayt sunumu da yapıldı. Daha sonra 'Peygamberimizin Hayatı' konulu bir bilgi yarışması yapıldı. Bilgi Yarışmasında birinciliği Bedrin Arslanları, ikinciliği Ensar, üçüncülüğü ise Muhammed'in Askerleri grubu aldı.

'Kardeşlik' konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 12-B sınıfı öğrencilerinden Miraç Kaya, yazmış olduğu kompozisyonu sahnede okudu. A.Fatih Natırban ve Fetullah Korkmaz davetlilere bir ney dinletisi sundu. İlçede şiir denilince ilk akla gelen okul olan Anadolu Lisesi öğrencileri okudukları Naat dinletisiyle davetlileri adeta mest ettiler. Jüri, yapılan Naat Yarışmasında sıralamayı yaparken bir hayli zorlandı. Davetlilere dağıtılan numaralandırılmış çikolatalar için çekiliş düzenlendi. Çekiliş sonrası Oltu İlçe Müftülüğünün vermiş olduğu Kur'an-ı Kerimler ve ilçe esnafından verilen hediyeler sahiplerini buldu.

Programın sonunda 11-B sınıfı öğrencilerinden Elif Çınar'ın söylediği ilahiden sonra ödül törenine geçildi. Kompozisyon, bilgi ve Naat yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Kur'an-ı Kerim, altın, seccade ve kalemlikten oluşan ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanettin Akkuş'n elinden aldılar.

Öte yandan Okul Müdürü Necati Koçak, programa destek veren İlçe Müftülüğü, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Doğu Kuyumculuk, Fidan Muhasebecilik, Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı, Canbaba Lokantası, Ekin Kafe, Fem Dersanesi, Kardelen Çiçekçilik, Dost Eczanesi, Yeşil Petrol, Olgima, Ufuk Kırtasiye ve Hicaz Pazarı'na teşekkür etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Kutlu Doğum'a Yakışır Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement