Önce Arkadaşlarına Sonra Yetimlere Umuk Oldular - Son Dakika
Yerel

Önce Arkadaşlarına Sonra Yetimlere Umuk Oldular

Kazanlı öğrenciler hazırladıkları "Artık ben de varım" sosyal sorumluluk projesiyle hem dezavantajlı arkadaşlarına hem de yetim çocuklara umut oldular.

07.05.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazanlı öğrenciler, hazırladıkları "Artık ben de varım"  sosyal sorumluluk projesiyle hem dezavantajlı arkadaşlarına hem de yetim çocuklara umut oldular.

Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı "Artık ben de varım" projesinin kapanış toplantısı, Kazan Aile Yaşam Merkezinde yapıldı. Kaymakam Veysel Beyru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün de katıldığı programda öğrenciler, proje kapsamında yaptıkları çalışmalardan örnekler sundu.

Programda Umutlu Gençlik Kulübü tarafından hazırlanan "Biz iyi çocuklardık" tiyatro oyunu, sema gösterisi ve tasavvuf korosu yer aldı.

Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Süleyman Yaldır, okulda dezavantajlı grupta bulunan ailevi, ekonomik ve sosyal sıkıntı yaşayan öğrencilere yardımcı olmak için başlatılan proje kapsamında ebru, hat, semazenlik, ney, keman, satranç, tiyatro, futbol gibi 12 kurs açtıklarını kaydetti.

Yaldır, projeyle okulda risk grubunda bulunan madde bağımlısı, engelli, anne babası ayrı ve öğrenme zorluğu çeken öğrencilerin topluma kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Projenin kapanış programına katılan davetliler, programın ardından Aile Yaşam Merkezinin girişinde açılan el sanatları sergisi ve kermesi gezdiler. Öğrencilerin istediğini kırmayan Kaymakam Beyru ve Başkan Ertürk, ebru ve hat sanatı çalışmasına katılarak öğrencilere eşlik etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Önce Arkadaşlarına Sonra Yetimlere Umuk Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement