Orduspor'da Hüzünlü Günler - Son Dakika
Spor

Orduspor'da Hüzünlü Günler

Orduspor\'da Hüzünlü Günler

Orduspor, geçmişten bu güne birçok zorlu yoldan geçerken, şuan ligde 29 puanla 17. sırada bulunarak camiasında üzüntüye neden oluyor.

03.05.2013 13:12  Güncelleme: 13:16

Spor Toto Süper Lig takımlarından Orduspor, geçmişten bu güne birçok zorlu yoldan geçerken, şuan ligde 29 puanla 17. sırada bulunarak camiasında üzüntüye neden oluyor.

Geçmişte ise Orduspor, 26 yıl sonra teknik direktör Metin Diyadin'in yönetiminde Spor Toto Süper Lig'e çıktı. İlk yılında Başkan Nedim Türkmen'in gözetiminde transferler Metin Diyadin tarafından gerçekleştirildi. İlk yılında 10 hafta ligde iyi sonuçlar alarak yoluna devam eden Orduspor, 4 hafta kötü sonuç alınca taraftarların tribünlerden Diyadin'in istifasını istemesi nedeni ile görevden ayrılma kararı aldı.

Başkan Türkmen ise Orduspor'un hedeflerine ulaştırabileceği bir teknik direktör takımın başına getirebilmek için kolları sıvadı. Uzun görüşmeler sonunda ise Hector Cuper takımın başına getirildi. Hector Cuper'in Orduspor'a getirilme haberi o günlerde medyada ve taraftar da büyük ses getirdi.

Yarı dönemde Orduspor, Hector Cuper ile ilk yarı aldığı 17 puana ek olarak 24 puan daha alarak 41 puan ile ligde kalmayı başardı. Bu başarı Başkan Türkmen'in Cuper'e daha çok güven duymasına neden oldu. İkinci yıl planını ligin bitiminin hemen ardından yapan Türkmen, tüm transferlerin yetkisini Cuper'e vererek ligi 5 ile 10. sırada bitirebilecek bir takım kurmasını istedi. Cuper ise böyle bir takımın maliyetinin 20 milyon Euro olduğunu söyleyerek, maddi olarak tam yetki istedi. Başkan Türkmen ise 30 milyon Euro sağlayarak Cuper'in Avrupa başarılarını düşünerek bu kaynağı arttırarak tamamını sağladı.

Tüm transferleri bizzat Cuper'e yaptıran ve hangi oyuncuyu isterse alması için 2. yılında 12 milyon bonservis bedelini göze alan Türkmen, ligin başlamasından önce yapılacak olan kamp çalışmasına kadar yaklaşık olarak 1 ay içerisinde tüm transferleri tamamladı.

Cuper, kendisine güvenmesini isteyerek, "Sezon sonunda takımın tüm oyuncularını yıldız yapacağım. Takıma transferini yaptığım oyuncuların isimleri, kariyerleri olmayabilir ancak bunlar yıldız oyuncu olacaklar. Bu takımın bedeli 100 milyon Euro olacak" diyerek doğru işler yapacağını belirtti.

Başkan Türkmen, Cuper'in Dünya tecrübesine güvenerek kulübün anahtarını ve transfer harcamalarını serbest bırakarak, "Maddi konuları ben halledeceğim, siz de takımın Avrupa hedefini gerçekleştirmesi için çalışın" diyerek tam destek verdi.

Önceki sezonda kadroda yer alan ve takıma büyük katkılar sunan Abdurrahman, Gosso, Yalçın, Sedat, Hakan gibi oyuncuları takımda istemediğini "Bunlarla çalışmayacağım" diyerek yolları ayırdı.

Transferleri çok erken bitirerek tam kadro Avusturya'da 40 gün boyunca iyi bir kamp dönemi geçiren ve lige iyi bir şekilde hazırlanan Orduspor, iyi bir başlangıçta yaptı. Takımların bir çoğunun oturmayışını da fırsat bilerek ilk 10 hafta ligde fırtınalar gibi esti. Ancak 10. haftanın ardından Orduspor'da düşüşler meydana geldi. Deplasmanda hiç galibiyetinin olmaması ve evinde de puan kayıpları takım içerisinde huzursuzluğa neden oldu.

İlk yarıyı planlananın 5 puan gerisinde bitiren Orduspor da başkan Türkmen, Cuper'den 2. yarı için rapor istedi. Cuper ise defans ve orta sahaya oyuncu transfer edilmesi gerektiğini, istenilen oyuncuların alınması ile Orduspor'un yola devam edeceğini anlattı.

Cuper ısrarla, kendisine güvenmelerini, Orduspor'u ligde tutacaklarını, sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti.

Başkan Türkmen ise istenilen transferleri bütçenin üstüne çıkarak gerçekleştirdi. Ancak hiçbir şey Cuper'in dediği gibi olmadı. Takım yine kaybetmeye, Cuper ise "Bana güvenin bu takım düşmeyecek" demeyi sürdürdü.

Son 5 hafta kala ise kamuoyunun baskısına fazla dayanamayan Cuper, istifa ederek görevinden ayrıldı. Başkan Türkmen, Cuper'e çok güvenmesinin karşılığını 4 yıl boyunca büyük emek vererek Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı başardığı takımının yeniden 1. lige düşürülmesi olarak ödedi.

Maddi olarak ise büyük bonservis bedelleri ödeyerek takıma kazandırılan oyuncuların bekleneni vermemesi ekonomik olarak da zarar edilmesine neden oldu.

Orduspor'un hesaplarını ilk günden itibaren milimetrik olarak takip eden Türkmen'i, Cuper'in verdiği sözler yanılttı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Orduspor'da Hüzünlü Günler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement