Samsun'da Organ Bağışı Haftası Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Organ Bağışı Haftası Etkinliği Düzenlendi

Organ Bağışı Haftası kapsamında, Samsun Bafra Anadolu Lisesinde Organ Bağışı konulu etkinlik düzenlendi.

09.11.2015 15:46  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organ Bağışı Haftası kapsamında, Samsun Bafra Anadolu Lisesi'nde Organ Bağışı konulu etkinlik düzenlendi.

Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan etkinliğe, Kaymakam Halis Arslan, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ve İlçe Müftüsü İsmail Çiçek organ bağışı ile ilgili sunum yaptı.

Kaymakam Halis Arslan, organ bağışı kampanyası başlatan İngilizce öğretmeni Naim Okay ve öğrencilerini tebrik ederek, "Ülkemizde birçok insan organ nakli beklemektedir. Kimi insanımız ise organ beklerken hayatını kaybetmekte, kimisi ise organ nakli ile tekrar hayata tutunmaktadır. Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay öğretmenimizi ve öğrencilerimizi örnek davranışlarından ötürü yürekten kutluyorum" dedi.

Okay, bir yıl içinde yaklaşık 700 kişinin organ bağışında bulunduğunu belirterek, "Okulumuz öğrencileri ile birlikte bir yıldır, organ bekleyen insanlarımız için çeşitli etkinlikler yaptık. Bu etkinlikler kapsamında, stantlar, müzik etkinlikleri, organ bağışına dikkat çeken skeçler gibi programlar içerisinde bulunduk. Amacımız bu etkinlikler ile insanlarımızı organ bağışına yönlendirmek oldu. Öğrencilerimizin etkisi gerçekten büyük oldu, öğrencimizin biri organ bağışı için çevresindeki 20 kişiyi getirdi ve organ bağışında bulundular. Bizler bu etkinlikler kapsamında bir yıl içerisinde 700 kişinin organ bağışlamasına vesile olduk. Bu kapsamında tüm insanlarımızı organ bekleyen insanlarımıza umut olmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Kaymakam Arslan, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın da organ bağışı kampanyasına destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Organ Bağışı Haftası Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement