Ortak Sınavlar İlk Gün Oturumuyla Başladı - Son Dakika
Güncel

Ortak Sınavlar İlk Gün Oturumuyla Başladı

Ortak Sınavlar İlk Gün Oturumuyla Başladı

İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumuna 53 bin 834 öğrenci girdi.

28.11.2013 11:00  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumuna 53 bin 834 öğrenci girdi.

Öğrenciler, saat 09.00'da başlayan sınav için erken saatlerde okullarına geldi. Veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı.

Sınav öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan okul yöneticileri, sınav süresinin iyi kullanılmasını, artan zamanda cevapların kontrol edilmesini istedi.

Öğrenciler daha önce kendilerine bildirilen, bugün de okulların kapısına asılan listedeki sınıflarda sınava girdi. Öğrencilerin girişi sırasında polis herhangi bir arama yapmadı. Bazı öğrencilerin sınava girerken heyecandan gözyaşını tutamadığı görüldü.

Sınav yapılan okullarda 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri idari izinli sayıldı. Öğretmenler de sınavlarda kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirildi.

Çocukları sınava giren veliler de okul çevresinde heyecanla bekledi. Bazı veliler çocuklarının sınavının iyi geçmesi için Kuran okudu, dua etti.

Velilerden Yeşim Kopri de ikiz çocuklarının aynı gün sınav heyacanı yaşadığını, kendisini de onların bu duygusuna ortak olduğunu ifade etti. Çocuklarının sınava iyi hazırlandığını kaydeden Kopri, "Dershaneye gidiyorlar, evde test çözüyorlar. Oyuna, kendilerine de zaman ayırıyorlar. Aşırı bir baskı uygulamıyoruz, ben de öğretmenim. Bu sınav eskiye göre daha avantajlı. Sınavın iki günde olması rahatlattı. Yanlış doğruyu götürmüyor. Çocuklar bu yıl kendilerini daha şanslı görüyorlar geçen yıla göre" diye konuştu.

Ali İhsan Koç da hem çucuğunda hem kendileirn büyük heyecan olduğunu belirterek, oğlu İbrahim Koç'un sınava iyi hazırlandığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortak Sınavlar İlk Gün Oturumuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement