Korsan Sinema Çekimine Son Veren Proje - Son Dakika
Yerel

Korsan Sinema Çekimine Son Veren Proje

Korsan Sinema Çekimine Son Veren Proje

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları final sergisi gerçekleştirildi.

18.05.2017 18:22

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları final sergisi gerçekleştirildi. Finale kalan ürünlerden en dikkat çekicini ise 'Korsan Çekimi Engelleyen Sinema Sistemi' oldu.

Çekmeköy Belediyesi Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda 12 ülkeden 484 proje yarıştı. Teknoloji, tıp ve savunma sanayi alanlarında söz sahibi olacak projeler, akademisyenler tarafından değerlendirildi. Final sergisinde en dikkat çekici projelerden biri ise 'Korsan Çekimi Engelleyen Sinema Sistemi' oldu. Projeyi tasarlayan Kaan Can Bayraktar ise sponsorların projeye sahip çıkmasını istiyor.

"12 farklı ülkeden projeler yarışacak"

Final sergisinde konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, " Mardin'in bir köyünden belki bugün size sunulan imkanın yüzde 1'i dahi sunulmadan dünyanın en önemli ödüllerini alabilecek bir Aziz Sancar çıkabiliyor ve ülkesi için gerçekten her türlü mücadeleyi veren Aliya İzzetbegoviçler çıkabiliyor ise gelecek olan sizler de kendinizi böyle hazırlayın. Biz bu isimleri bu olimpiyatların başına koyarken bu mesajı veriyoruz. İnşallah birkaç gün içinde belli olacak bu 100 eserden bazıları öne çıkacak ve ülkenin birçok yerinden hatta 12 farklı ülkeden projeler yarışacak. Daha çok çalışacağız, bu işlerin altında yatan tek gerekçe çalışmak" ifadelerini kullandı.

Korsan sinema çekimi devri bu proje ile sona eriyor

Projenin tasarımcısı Kaan Can Bayraktar, "Proje korsan sinema çekimini önleyen bir sistem. Projenin aslında amacı sinema filmlerinin çekildiği ilk günden itibaren kamera ile korsan çekilerek sosyal medyada internet sitelerinde yayılıyor, hatta hard disklerde tutuluyor. Şimdi yeni yasaya göre korsan çekim yapılıp internet ortamına düşüren kişilerin internet hızı düşürülüyor, hatta erişim engelleniyor internette. Biz de kişilerin internete erişimlerini engellenmesini önlemek adına yapımcıların telif haklarını korumak adına böyle bir sistem geliştirdik. Sistemin çalışma prensibi şu şekilde olacak; sinema perdesinin arkasına IR Led dediğimiz ledleri yerleştiriyoruz. Bunlar çok basit şekilde çalışıyor ve kumandaların önünde de insan gözünün göremeyeceği bir biçimde yer alıyor. Biz bu ledleri sinema perdesinin arkasına yerleştirdik. Korsan çekim yapılmaya başlandığı an görüntünün kaydedilmesini bu sayede engellemiş olacağız" dedi.

20 Mayıs'ta düzenlenecek olan törende ise yarışmayı kazanan projeler ödüllerine kavuşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korsan Sinema Çekimine Son Veren Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement