Pakistan'da İdam Cezaları - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da İdam Cezaları

Uluslararası Af Örgütü, Pakistan'da idam cezalarının uygulamasının derhal durdurulması çağrısında bulundu.

16.12.2015 19:15

Uluslararası Af Örgütü, Pakistan'da idam cezalarının uygulamasının derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Örgütün Güney Asya Araştırma Direktörü David Griffiths'in, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e yazdığı mektupta, "Bir yıl içinde Pakistan, dünyada idam cezalarını en fazla uygulamaya koyan ilk üç ülke arasında yer aldı. Bu karanlık ve utanç verici bir gelişme. Yetkililer, daha fazla can kaybı olmadan idam cezasına çarptırılan mahkumların infazlarının derhal durdurulmasını temin etmeliler" ifadesini kullandığı belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü, Pakistan'da son bir yılda 300'den fazla idam cezasının infaz edildiğini hatırlattı ve Peşaver'de geçen sene düzenlenen okul baskınına atfen, "Peşaver'deki trajik olaylara hükümetin sert yanıt göstermesi doğru bir adım. Öte yandan ardı ardına infaz edilen idamlar şiddete öncü olmaktadır" yorumunu yaptı.

Peşaver'de asker çocuklarının da öğrenim gördüğü okula, 16 Aralık 2014'te Taliban militanları tarafından düzenlenen baskında 144'ü çocuk 150 kişi hayatını kaybetmişti. Baskın, Pakistan tarihinin en kanlı saldırılarından biri olarak kayıtlara geçmiş, ülkede ve dünyada şok etkisi yaratmıştı.

Pakistan hükümeti saldırıdan sonra askıdaki idam cezalarının infazını serbest bırakmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da İdam Cezaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement