Papa, Vatikan'da Meydana Gelen Skandallardan Ötürü Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Papa, Vatikan'da Meydana Gelen Skandallardan Ötürü Özür Diledi

Papa, Vatikan\'da Meydana Gelen Skandallardan Ötürü Özür Diledi

Dünya genelinde 1 milyar 200 milyon inananı bulunan Katolik Kilisesi'nin lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco, Roma ve Vatikan'daki skandallardan ötürü özür diledi.

14.10.2015 18:50  Güncelleme: 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya genelinde 1 milyar 200 milyon inananı bulunan Katolik Kilisesi'nin lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco, Roma ve Vatikan'daki skandallardan ötürü özür diledi. Kilise, son yıllarda sübyancı ve eşcinsel din adamları skandallarıyla çalkalanıyordu.

"SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Papa Francesco, Genel Kabul Günü nedeniyle Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan binlerce inanana seslendi. Katolik Kilisesi'nin yaptığı birçok hatanın gün yüzüne çıkması için şeffaf bir yol izlemeyi ilke edinen Papa, dini öğretilerden bahsetmeden önce bir şey söylemek istediğini dile getirerek, "Son günlerde gerek Roma gerekse de Vatikan'da meydana gelen skandallardan ötürü Kilise adına sizlerden özür diliyorum" dedi.

"YAZIKLAR OLSUN "

Hangi skandallardan bahsettiğini belirtmeyen Papa, daha sonra İncil'den alıntılar yaparken, "Skandalların yaşanması kaçınılmazdır, ama skandala neden olan adama yazıklar olsun. Elin ya da ayağın seni bir skandala itiyorsa, onu kes ve vücudundan at. İki el ve iki ayakla sonsuz ateşe atılmaktansa hayata sakat devam etmek daha iyidir" ifadelerini kullandı.

"DAYANILMAZ BİR SKANDAL"

Çocuklara şiddet uygulamanın, onları terk etmenin ve sevmemenin "dayanılmaz bir skandal" olduğunu ifade eden Papa, "Tanrı asla çocukları gözden çıkarmaz, onları incitenin vay haline" diye konuştu.

EŞCİNSEL RAHİP GÖREVDEN ALINDI, SÜBYANCI DİN ADAMI YARGILANAMADAN ÖLDÜ

Papa'nın hangi skandalları kastettiğine ilişkin sorular üzerine bir açıklama yapan Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, ruhani liderin genel bir çerçeve çizdiğini, bunun siyasetle değil, kiliseye bağlı çalışan kişilerle ilgili olduğunu söyledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa, Vatikan'da Meydana Gelen Skandallardan Ötürü Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Oflu: Benim anladığım YİNEMİ VATIKAN yinemi taciz 28 4 Yanıtla
  • Oflu: Adam açıkca Aileleri uyarıyor çocuklarınızı kiliselerden alın 2 0 Yanıtla
  • mehmetali: Sen birhicsin bes kurus etmeyen bir adamsiniz asirlardir bos bir inanis icindesin alayiniz supyancisiniz 1 0 Yanıtla

Advertisement