Par'ın İlk Seçim Vaadi Şehidler Mescidi ve Şeyh Said Meydanı - Son Dakika
Güncel

Par'ın İlk Seçim Vaadi Şehidler Mescidi ve Şeyh Said Meydanı

Par\'ın İlk Seçim Vaadi Şehidler Mescidi ve Şeyh Said Meydanı

Diyarbakır'da düzenlenen 'İslam Şehitlerini Anma' etkinliğinde konuşan Hür Dava Partisi (Hüda-Par)Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, yerel seçimleri kazanmaları durumunda ilk icraatlarının Şehidler Mescidi ve Şeyh Sait Meydanı olacağını söyledi.

09.02.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da düzenlenen 'İslam Şehitlerini Anma' etkinliğinde konuşan Hür Dava Partisi (Hüda-Par)Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, yerel seçimleri kazanmaları durumunda ilk icraatlarının Şehidler Mescidi ve Şeyh Sait Meydanı olacağını söyledi.

Hür Dava Partisi'nce Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Kompleksi'nde 'İslam Şehitlerini Anma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğin düzenlendiği salona İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000 tarihinde düzenlenen operasyonda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin fotoğrafı asıldı. Hüseyin Velioğlu'nun asılan fotoğrafında 'Şehid rehber' ifadeleri yer alırken, 1965 yılında Hac dönüşü öldürülen Amerikalı siyah hakları savunucusu Malcolm X'in adı da 'Şehid Malcolm X' olarak yer aldı. Düzenlenen etkinliğe yaklaşık 3 bin kişi katılırken, polis salon dışında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, İslami mücadele içerisinde en fazla yadedilmesi gerekenlerin inancından taviz vermeden, bu yolda seve seve canını veren, hayatından vazgeçen şehitler olduğunu söyledi. Bugün dünyanın zulümle dolmuş dolduğunu belirten Yılmaz, İslam coğrafyası emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin işgaline uğramış, müslümanlar birçok yerde katliamlara uğramaktadır. Emperyalistler müslümanlar arasına fitne koymakta, müslümanları birbirine kırdırmaktadırlar. Hak ve batıl mücadelesi birbirine karışmış, müslümanlar gerçekleri görmesin diye kasten birbirine karıştırılmış durumda. Yollarını kaybedenler islamın kahramanları olan şehidleri yakından tanımalıdırlar. Canlarını feda ederek islam davasını yücelten şehidleri örnek almalıdırlardedi.

GEREKİRSE ŞEHİT OLMAYA GELİYORUZ

30 Mart'ta düzenlenecek olan yerel seçimlere de vurgu yapan Hüseyin Yılmaz, Biliyorsunuz 30 Mart'ta yerel seçimler var. Şehirlerimizi adaletle yönetmeye talibiz. Şunu biliniz ki, bu makamlara, adlarımızın önüne dünyevi sıfatlar eklemek için gelmiyoruz. Hak yolda hakkın rızasına uygun bir şekilde sizlere hizmet etmek için, adaleti tesis etmek için geliyoruz. Bu yolda önümüzdeki sıkıntıları zorlukları biliyoruz. Belki de bu makamlar bizleri şehadete yakınlaştıracak olan yerler olacaktır. Hakkı hakim kılmak için gerekirse şehit olmaya geliyoruz. Bu yolda sefa da hoş, cefa da hoş. Bu yolda şehadet de hoştur. Bu arada Diyarbakır'da İstiklal mahkemelerinin zulmüne uğrayıp, daraağaçlarında şehadete ulaşan Şeyh Said ve dava arkadaşlarının hatırasını yadetmek, gelecek nesillere taşıyabilmek için medfun oldukları yere Şehidler Mescidi veya Kıyam Mescidi adıyla bir mescid, asıldıkları yere de Şeyh Said Meydanı adını vermeyi vaad ediyoruz. Yönetime gelirsek ilk icraatlarımızdan biri bu olacaktır.dedi. Konuşmaların ardından etkinlik, müzik gruplarının söyledikleri ilahilerle devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Par'ın İlk Seçim Vaadi Şehidler Mescidi ve Şeyh Said Meydanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement