PepsiCo Effie Ödüllerine Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

PepsiCo Effie Ödüllerine Damgasını Vurdu

PepsiCo Effie Ödüllerine Damgasını Vurdu

PepsiCo Yiyecek Türkiye; Doritos, Ruffles ve Lay's markalarıyla toplamda 3 altın Effie, 1 bronz Effie kazanarak Effie Ödülleri'ne damgasını vurdu!

03.04.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PepsiCo Yiyecek Türkiye Dört Markasıyla Effie Ödüllerine Damgasını Vurdu

Strateji, yaratıcılık, uygulama ve iş sonuçlarının bir arada değerlendirildiği ve 2 yılda bir gerçekleştirilen Effie Ödülleri'nde PepsiCo Yiyecek Türkiye; Doritos, Ruffles ve Lay's markalarıyla toplamda 3 altın Effie, 1 bronz Effie kazanarak Effie Ödülleri'ne damgasını vurdu!

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği'nin; Effie Worldwide Inc. işbirliğiyle düzenlenen 5. Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması'nın sonuçları düzenlenen ödül töreninde açıklandı. PepsiCo Yiyecek Türkiye; Doritos, Ruffles ve Lay's markalarıyla toplamda 3 altın Effie, 1 bronz Effie kazanarak Effie Ödülleri'nde adından söz ettirdi. PepsiCo'nun ödüllerini PepsiCo Türkiye Yiyecek Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir ile markaların ekipleri, BbDO Strateji Direktörü Haluk Sicimoğlu'nun elinden aldı.

Doritos; Doritos Akademi kampanyasıyla Tatlı-Tuzlu Yiyecek ve Dijital Uygulamalar kategorilerinde olmak üzere 2 altın Effie'ye ödüllendirilirken, Ruffles, 2006'dan beri devam ettirdiği En'ler kampanyasıyla Sürdürülebilir Başarı kategorisinde Altın Effie ödülünü kazandı. Lay's ise Lay's Fırından kampanyasıyla Tatlı-Tuzlu Yiyecek kategorisinde Bronz Effie ödülünü aldı. En çok başvuru alınan ve rekabetin en yüksek yaşandığı kategoriler, Doritos, Lay's ve Ruffles'ın adaylığı bulunan Tatlı-Tuzlu Yiyecek, Dijital Uygulamalar ve Sürdürülebilir Başarı kategorileri olarak belirlendi.

PepsiCo Türkiye Yiyecek Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, "Effie'den ödül kazanmak bir marka için reklam konusundaki stratejilerinin ne kadar doğru yaratıldığının ve uygulamasının da aynı derecede başarılı olduğunu kanıtlaması adına son derece önemlidir" diye konuştu.

Effie Ödülleri; Strateji (%23,3), Yaratıcılık ve Büyük Fikir (%23,3), Uygulama ve Hayata Geçirme (%23,3) ve İş Sonuçları (%30)'nın değerlendirilmesiyle kazananın belirlendiği en prestijli pazarlama ödülü olarak nitelendiriliyor.Bu yıl 215 başvuruyla katılım rekoru kırılan yarışmada toplamda 21 kampanya altın, 14 kampanya gümüş, 16 kampanya bronz Effie kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PepsiCo Effie Ödüllerine Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement