Polis Suçlularla "Apachi UTV" ile Mücadele Edecek - Son Dakika
Güncel

Polis Suçlularla "Apachi UTV" ile Mücadele Edecek

Polis Suçlularla "Apachi UTV" ile Mücadele Edecek

Adana Emniyet Müdürlüğü, suçlularla daha etkin mücadele edebilmek için Türkiye'de bir ilke imza atarak, araç filosuna "Apachi UTV"yi ekledi.

12.04.2013 10:25  Güncelleme: 10:33

Adana Emniyet Müdürlüğü, sokağa hakim olmak, park, bahçe ve mesire alanlarında suçlularla daha etkin mücadele edebilmek için Türkiye'de bir ilke imza atarak, araç filosuna "Apachi UTV"yi ekledi.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, görev başladığı günden itibaren polisin sokağa hakim olması durumunda daha az olay olacağı fikrinden hareket ederek yunus ekiplerini güçlendirdi. Gürkan, göreve geldiğinde 10 tim olan yunus ekiplerini 5 kat artırarak 100 time çıkarttı. Yunus ekiplerinin çoğaltılmasına rağmen vatandaşların özellikle park, bahçe, nehir, baraj kenarları gibi alanlarda daha güvende olabilmesi için Adana Emniyet Müdürü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı yunus ekiplerinden sorumlu 4. Sınıf Emniyet Müdürü Cihat Şireli ile görüştü. Görüşmeler sonucunda polisin elinde bulunan motosikletlerin park, bahçe, piknik alanlarında yetersiz kaldığı belirlendi. Bu nedenle vatandaşın yoğun olarak bulunduğu alanlarda daha etkin şekilde kullanılabilecek bir aracın alınması kararı alındı. Yapılan araştırmada mesire, park gibi yerlerde rahatlıkla hareket edebilen Apachi Utility Tran Vehicle (UTV) taşıma aracının alınmasına karar verildi. Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip olan UTV'yi araç filosuna katan emniyet, artık suçlularla daha etkin mücadele ederek sokağa hakim olacak.

UTV ile göreve başlayan 18 yıllık polis memuru Hakan Şimşek (40) ile 16 yıllık polis memuru Şenay Ulusoy, özellikle Merkez Park ve Seyhan Nehri kenarında devriye görevi yapıyor. Polis memurları UTV ile görev yaparken çocukların da ilgi odağı oldu. Aracın özelliklerini soran çocuklar, araca binip hatıra fotoğrafı çektirdi. Parkta gezinti yapan 72 yaşındaki Fatma Türkoğlu ise, eşinin de emekli komiser olduğunu söyleyerek, her sabah parka gezmeye geldiğini ve aracı görünce gezmek için kendisine bir güven geldiğini belirtti. Türkoğlu, "Allah polisimizi başımızdan esirgemesin. Bu araç sayesinde parkta artık hiç suç işlenmeyecek. Benim eşimde polisti, ben her zaman yanımda düdük bulundururum" dedi.

79 yaşındaki Şükriye Turna da, araç sayesinde kendilerini daha güvende hissettiklerini söyledi.

150 kilometre hız yapan, 4x4 özelliğe sahip UTV, yolda kalan araçları çekmeye, ayrıca kendisi yolda kaldığı zaman tavandan asarak kaldığı yerden kurtulma özelliğine de sahip. UTV aracı park içindeki engebeli yerleri hiç zorlanmadan geçerken, nehir kenarındaki motosiklet ve polis araçlarının giremeyeceği yerlere de girebiliyor. Özellikle parklarda meydana gelen kapkaç olaylarında UTV hızı ve her yere girebilme özelliğiyle önem arz ediyor. Adana Emniyet Müdürlüğü, UTV'nin sayısını yıl içinde 5'e çıkarmayı planlıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis Suçlularla 'Apachi UTV' ile Mücadele Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement