Potanın Perileri, Estonya'yı Yenerek Elemelere Zaferle Başladı - Son Dakika
Spor

Potanın Perileri, Estonya'yı Yenerek Elemelere Zaferle Başladı

Potanın Perileri, Estonya\'yı Yenerek Elemelere Zaferle Başladı

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemelerine Estonya'yı yenerek başladı.

11.11.2017 20:32  Güncelleme: 21:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Estonya'yı 81-56 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan A Milli Takım, Olcay Çakır Turgut'un etkili olduğu ilk 4 dakikayı 6-0 önde geçti. Üç sayı çizgisinin gerisinden Anderson ve Pokk ikilisiyle sayılar bulan rakibine pota altından ve serbest atışlardan Olcay, Hollingsvorth ve Bahar Çağlar ile karşılık veren Türkiye, ilk devreyi 21-15 önde tamamladı.

FARK ÇİFT HANEYE ÇIKTI

İkinci periyoda Pelin Derya Bilgiç'in üçlüğüyle giren milliler, rakibi karşısında serbest atışlardan sayılar üretmeye devam etti ve 12. dakikada farkı çift haneye taşıdı: 15-26 Ev sahibi Estonya, 16. dakikada farkı 7 sayıya (25-32) indirse de milliler kısa sürede toparlandı. Periyodun kalan bölümünde iyi savunma yapan ve özellikle Ayşe Cora'nın hücumda öne çıkan performansıyla 17-2'lik seri yakalayan Türkiye, soyunma odasına 49-27 üstün gitti.

FARK 14 SAYI

Üçüncü çeyrekte farkın açılmasıyla tempoyu düşüren milliler, 25. dakikayı 56-35 üstün geçti. Ay-yıldızlı ekip, bu periyotta 14 sayıda kalmasına rağmen Estonya'nın farkı eritmesine izin vermedi son çeyreğe 63-44 önde girdi.

Final periyodunun ilk yarısında Estonya'ya rahat basket şansı tanımayan A Milli Takım, 23 sayılık (48-71) farka ulaştı. Son bölümde de rahat bir oyun çıkaran Türkiye, parkeden 81-56 galip ayrıldı.

POKK, EN SKORER İSİM

Estonya'dan Pokk, 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Elemelere galibiyetle başlayan A Milli Takım, gruptaki ikinci maçında 15 Kasım Çarşamba günü Ankara'da Polonya ile karşılaşacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Potanın Perileri, Estonya'yı Yenerek Elemelere Zaferle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement