Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası - Son Dakika
Güncel

Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası

Mahkeme, 26 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı Dava dosyasında yer alan 3 numaralı DVD ve 1 numaralı CD ile ilgili bilirkişi raporu alınmasına karar verildi Duruşma, 21 Ocak 2015'e ertelendi.

18.09.2014 17:16

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", " Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği ve 86 tutuksuz sanığın yargılandığı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında, 26 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda sesli ve görüntülü kayıt alınarak yapılan duruşmada mahkeme, ara kararını açıkladı.

Mahkeme, sanıklar Deniz Cora, Fatma Nur Gerçel, Tarık Ayabakan, Ergin Geldikaya, Hüseyin Hançer, Koray Özyurt, Metin Fidan, Ümit Metin, Metin Samancu, Erdinç Yıldız, Levent Görgeç, Yakut Aksoy, Sinan Efe Noyan, Burak Düzalan, Alperen Erdoğan, Levent Bektaş, Emre Onat, Ercan Kireçtepe, Eren Günay, Behçet Altıntaş, Mert Yanık, Mehmet Cem Çağlar, Nuri Alacalı, Dora Sunguray, Şafak Yürekli ve Tayfun Duman'ın yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını kararlaştırdı.

Delil toplama aşamasında olduğunu belirten mahkeme, sanık Levent Bektaş'ın avukatının talebi üzerine, 3 numaralı DVD ve 1 numaralı CD üzerinde komisyon bilirkişi listesinden seçilecek bilgisayar mühendisi ve bilişim sistemleri uzmanından oluşacak 3 kişiden bilirkişi raporu alınmasına hükmetti. Mahkeme, Cumhuriyet savcıları Ercan Şafak ile Mehmet Murat Yönder'in tanık olarak dinlenilmeleri taleplerini reddetti.

Mahkeme, dijital kayıtlar üzerinde ilk incelemeyi yapan İsa Akyüz, Bekir Peker, Zafer Ketenci ve Ahmet Uğurlu'nun tanık olarak dinlenmeleri taleplerinin kabulüne ve bu hususta İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi.

Polis komiserleri Sadi Yıldırım, Serkan Çinici, Hayrullah Balcı, Serkan Erin ve 2 kişinin de tanık olarak dinlenilmesini kararlaştıran mahkeme, kaldırılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava ile ilgili gerekçeli kararını kendilerine gönderilmesine hükmetti.

Mahkeme, sanıklar Ayşe Yüksel, Halime Filiz Meriçli ve Fatma Nur Gerçel'in avukatlarının hazırladığı 20 soruyu yanıtlamak suretiyle ÇYDD Kadıköy Şubesi'nde el konulan harddisk üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına hükmederek, tüm taleplerin dosyanın kapsamı, geçirdiği safahat ve iş yükü gözetilerek, bilahare değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 21 Ocak 2015'e erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement