Ramazanda Şeyh Edebali Türbesine Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Genel

Ramazanda Şeyh Edebali Türbesine Ziyaretçi Akını

Ramazanda Şeyh Edebali Türbesine ziyaretçi akını Kafile Başkanı Onur Çebi; "Bilecik'te ilk durağımız Şeyh Edebali Türbesi" Zeytinburnu'ndan gelen vatandaş Abdurrahman Gezer "Bu ne ilk ne de son olmayacak"BİLECİK - Bilecik'te bulunan Şeyh Edebali Türbesine hafta içi ve hafta sonu ziyaretçi...

28.05.2017 11:09

Ramazanda Şeyh Edebali Türbesine ziyaretçi akını

Kafile Başkanı Onur Çebi;

" Bilecik'te ilk durağımız Şeyh Edebali Türbesi"

Zeytinburnu'ndan gelen vatandaş Abdurrahman Gezer

"Bu ne ilk ne de son olmayacak"

BİLECİK - Bilecik'te bulunan Şeyh Edebali Türbesine hafta içi ve hafta sonu ziyaretçi akınları devam ederken, Ramazanın ilk günlerinde ziyaretler devam etti.

Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi ve aynı zamanda devletin manevi kurucusu olan Şeyh Edebali Türbesine ziyaretçi akınları Ramazanın ilk günlerinde devam etti. İstanbul'un Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Kuruluştan Kurtuluşa Bilecik- Söğüt gezilerinin devam ettiğini anlatan Kafile Başkanı Onur Çebi, "Bilecik ve Çanakkale'ye düzenlenen gezilerde hafta içi öğrenci grubu hafta sonu Zeytinburnu'ndaki vatandaşlarımızı getiriyoruz. Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği gezilerde vatandaşlarımız tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti nasıl verebileceğimiz kendi aramızda her gün istişare ederek vatandaşlara ve öğrencilere anketler doldurtuyoruz. Eksiğimiz veya gediğimiz noktasında ne istiyor ne talep ediyorlar en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Zeytinburnu Belediyesi Bilecik'e düzenli olarak Osmanlı Devletinin temelleri atıldığı bu topraklara gezilerin amacı geçmişimizin nereden geldiğimizi öğretmektir. Bilecik'te ilk durağımız Şeyh Edebali Türbesi. Ondan sonra Bozüyük ilçesindeki Metris Tepe'ye uğruyoruz. İnönü Savaşlarının olduğu yere. Ardından Söğüt'e giderek sırasıyla Kuyulu Mescit, Kaymakam Çeşmesi, Çiftte Minareli Cami ziyaret ediyoruz. En çok geniş zamanı Ertuğrul Gazi Türbesinde geçiriyoruz. En güzel yer arası bence. Ertuğrul Gazi Türbesinde iyi bir keyif yaparak ziyaret ediyorlar. En son noktada Dursun Fakih Türbesine uğrayarak İstanbul'a dönüyoruz" dedi.

"Bu ne ilk ne de son olmayacak"

Zeytinburnu'ndan gelen vatandaş Abdurrahman Gezer, Zeytinburnu Belediyesinin düzenlemiş olduğu organizasyonla gediklerini belirterek, "Benim ikinci gelişim. Her geldiğimde kültürel olsun yerel olsun her türkü şeyden memnunuz. Bu ne ilk ne de son olmayacak. Önümüzdeki senelerde yine geleceğiz. Halkın bu gezilere daha duyarlı olması gerekiyor, tarihimiz açısından" dedi.

"İlk defa geldim, çok güzel, çok beğendim"

Zeytinburnu'ndan gelen vatandaş Elif Koç ise; ilk defa Şeyh Edebali Türbesine geldiğini anlatarak, "Çok güzel çok beğendim. Geçmişimizi Osmanlı tarihini görmek için buraya geldim. Okuyup gördük ama canlı bir şekilde herkesin görmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan türbenin Ramazan ayı boyunca ziyaretçi akınına uğrayacağı belirtildi.

Ramazanda Şeyh Edebali Türbesine Ziyaretçi Akını
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ramazanda Şeyh Edebali Türbesine Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement