Rektör Yılmaz'dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı - Son Dakika
Güncel

Rektör Yılmaz'dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı

Rektör Yılmaz\'dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

09.03.2018 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Yılmaz, mesajında Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşında; milletin tarih boyunca yaşadıklarını, kahramanlıklarını, manevi değerlerini ve vatan sevgisini en anlamlı biçimde anlattığını belirtti. Yılmaz mesajında, "Kurtuluş Savaşı döneminde her tür zor şarta rağmen düşmana karşı göğsünü korkusuzca siper eden milletimiz, büyük bir kahramanlık destanı yazdı. O zorlu dönemlerde Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, milletimizin en çetin döneminde moral ve cesaret kaynağı oldu ve adeta milletimizin yeniden doğuşunu tarif eden bir abide haline geldi. Mehmet Akif Ersoy gibi vatansever kişiler milletimizin kültürel zenginliklerine en iyi örneklerdendir. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını yazarken tüm duygu düşünce birikimiyle beraber, milletimizin içinde var olan kahramanlığı ve maneviyatı eşsiz bir şekilde mısralara dökmüştür. Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin ve vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamı, önemli bir şahsiyettir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör Yılmaz'dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement