Renart'ta Duvarlar Konuşuyor - Son Dakika
Güncel

Renart'ta Duvarlar Konuşuyor

Renart\'ta Duvarlar Konuşuyor

Renart, Karşı Duvarlar isimli 16 Mayıs - 15 Haziran 2013 sergisinde geliştirdiği teknikle dikkati çeken Erdal Ateş'e ev sahipliği yapacak.

07.05.2013 08:59

sergide sanatçının kendi geliştirdiği özel formüllü emisyonların pişirilmesi tekniğiyle elde ettiği farklı yapılardaki renkli tabakalarla oluşan eserleri sanatseverlerle buluşacak.

Haccettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi Resim Anasanat Dalı yüksek lisanslı Erdal Ateş'I bu farklı tekniği geliştirmesinde etkin olan çocukluk anıları. Atolyesinin zamanla neredeyse kimya atolyesine dönen sanatçı çalışmalarının sonucunda çatlakları, döküntüleri ve renk katmanlarıyla duvar dokusunu oluşturmayı başarır.

Çalışmalarını aralıksız sürdüren Erdal Ateş'in kendi dilinden Karşı Duvarlar; 'Her şey İskitler'de Çingeneler'in yaşadığı mahalledeki o harabe gecekondunun duvarları ile başladı. Dış duvarlar beni kendine bir paratoner gibi çekmişti. Beyazın altında pembe, pembenin altında sarı, sarının altında yeşil… Muhteşem bir dekolaj eserdi.'

''Elde ettiğim farklı yapılardaki renkli tabakaları özel bir kimyasal madde ile

tuval üzerine monte ediyordum. Artık üst üste binen, derinliği olan katmanları elde etmiştim. Tabakaların renk şiddetinin (ışık haslığı) yüksekliği, değer farklılığı yaratırken beni bambaşka düşsel, masalsal bir atmosfere sürüklüyordu. Bu noktada gerçek duvarların o hüzünlü, dramatik yansıması yok oluyordu bende. Evet, o dökük, atıl duvarlar bana bambaşka resimsel bir dil yarattırdı. Bir anlamda o soyut duvarların –düşsel bir bakışla- soyutlanması belki de benim çalışmalarım.''

Sanatçı kendisini bazen Balzac'ın Bir Yaratıcının Çektikleri adlı romanındaki David Sechard'a benzetiyor.

Kentsel dönüşümün her yönüyle gündemimize oturduğu bu dönemde Erdal Ateş'in çocukluğundaki duvarlarından yola çıkarak günümüz teknolojisiyle geliştirdiği özgün teknikle hazırlanan tuval duvarları ''Karşı Duvarlar'' sergisi RenArt Sanat Galerisi'nde 16 Mayıs - 15 Haziran 2013 tarihleri arasında gezilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Renart'ta Duvarlar Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement