Rıdvan Şükür, Tarihçi Orhan Koloğlu'nun Misafiri Oldu - Son Dakika
Güncel

Rıdvan Şükür, Tarihçi Orhan Koloğlu'nun Misafiri Oldu

Doğa sporcusu ve dağcı Rıdvan Şükür, tarihçi dostu Orhan Koloğlu'na yeni yıl ziyareti yaptı.

13.01.2015 08:52

Tarihçi dostunu ziyaret eden dağcı Şükür, yeni kitap çalışmalarını kesintisiz sürdüren bu değerli adamın enerjisinden her zaman olumlu etkileniyorum dedi.

Ünlü tarihçi elindeki arşivi değerlendirmek istediğini, şu ana kadar 64 kitabı yayınladığını, yüzlerce makaleyi yazdığını ama yazmak bitirmek istediği konular ve kitaplar olduğunu belirtti.

Çalışma ofisinde Rıdvan Şükür'ü misafir eden usta tarihçi Orhan Koloğlu, 65. Kitabının çok yakında çıkacağını ifade etti. İstanbul Üniversitesi -Tarih bölümü öğrencisi olan Rıdvan Şükür'e Osmanlıcayı isteyenlerin öğrenmesi gerektiğini, herkesin öğrenmesine gerek olmadığını söyledi. Dünü anlamak isteyenlerin tarih okumalarını tavsiye eden dostlar, çok kaynağın okunmasının önemli olduğunu belirttiler. Şükür, Osmanlıcayı ( Eski Türkçe) gazete okuyacak kadar bilmesinin kendisi için yeterli olacağını söyledi.

1929 doğumlu Koloğlu, 1947 yılında gazeteciliğe başladı. Türk basın tarihinin büyük çınarı Koloğlu, üretmeye yazmaya ve çalışmaya devam ediyor. Misafirlerini ağırlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rıdvan Şükür, Tarihçi Orhan Koloğlu'nun Misafiri Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement