Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği'nin 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu... - Son Dakika
Yerel

Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği'nin 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu...

Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği\'nin 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu...

Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği'nin 2013 yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı.

06.05.2013 15:54

Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği'nin 2013 yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Rize Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen kongreye TESKOM Genel Başkan vekili Murat Gümrükçü, Artvin Esnaf Odalar Birliği Başkanı Demirhan Elçin, Rize Esnaf Odalar Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, oda başkanları ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan ve 2012 yılında uygulanmaya başlanan kredi kullanacak olan esnafın kendine eşini kefil getirmek zorunluluğunda dolayı esnafı kredi kullandırmakta zorlandıklarını belirten Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı "Getirilen bu uygulama esnafımızı zor durumda bırakmıştır. Bundan dolayı kredi alımlarında gözle görülen bir düşüş yaşanmaktadır. Ayrıca bankalarda eski sicil kayıtlarının esnafımızın önüne sürekli çıkması da bizim ve esnafımızın önüne bir set gibi çıkmaktadır. Her esnafın zor dönemleri olabilir. Bu sürekli zorluklar içinde olduğunu göstermez. Belli bir zaman sonra bu kayıtların artık esnafın önüne getirilmemesini istiyoruz. Birliğimize bağlı Kalkandere ilçemizdeki kooperatifimiz haricinde kapalı bir kooperatifimiz yoktur. Orada daki sorunları en kısa sürede aşarak yeniden esnafımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yazıcı, "Kredi faizleri yüzde 15'li rakamlardan yüzde 4-5'lere düştü. Bu konuda emeği geçen merkez birlik başkanlarıma teşekkür ediyorum. Tüm esnaf arkadaşlarımı duyarlı olmaya kredilerin dikkatli kullanımına ve geri ödemelerine sadık kalmalarına özen göstermelerini istirham ediyorum. Merkez tarafından birliklerimiz ve kooperatiflerimiz sık sık denetlenmektedir. Bu denetlemeler artarak devam edecek. Bütün kooperatif yöneticilerimiz ve çalışanlar usulune uygun çalışmaya devam etmeleri gerekmektedir. Şu ana kadar her hangi bir konuda tespit ve cezamız olmadı. Böylede devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği 2011 yılı gelir ve gider raporu, oy çokluğuyla kabul edildi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği'nin 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement