Romney, Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Romney, Protesto Edildi

Romney, Protesto Edildi

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney, Afro-Amerikalılardan oluşan bir gruba, başkan olması halinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın yürürlüğe koyduğu sağlık reformunu kaldıracağını söylemesi üzerine yuhalandı.

11.07.2012 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney, Afro-Amerikalılardan oluşan bir gruba, başkan olması halinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın yürürlüğe koyduğu sağlık reformunu kaldıracağını söylemesi üzerine yuhalandı.

Romney, ABD Başkanı Barack Obama'yı 2008 yılı başkanlık seçimlerinde güçlü biçimde destekleyen Afro-Amerikalı seçmenlere de ulaşabilmek için, Teksas eyaletinin Houston kentinde, ABD'nin en eski sivil haklar grubu olan ve Afro-Amerikalıları temsil eden NAACP'nin yıllık toplantısında konuştu.

Konuşmasının geneline bakıldığında, bağımsızlar ve "Salıncak" eyaletlerdeki seçmenleri çekebilmek için daha "Kapsayıcı" ifadeler kullanmaya çalıştığı görülen Romney, örneğin, Obama'nın üzerinde sıkça durduğu eğitim ve düşük gelirli öğrencilere fırsatlar sağlanması konusuna değindi ve başkanlığa gelmesi halinde, "Bir sivil hak" olarak bu konuda önemli çalışmalar yapacağını söyledi.

Konuşmasının ana odağı ekonomi olan Romney, 20 yıllık iş deneyimine dikkati çekerek, kendisini, ülkede istihdamın nasıl yaratılacağını bilecek bir başkan olarak tanımladı.

Romney, Afro-Amerikalılara hitabında, ırk ve renk ayrımına karşı oluşunu da babası George Romney'in, 1960'lardaki ırk ayrımcılığına karşı konuşmasından örnek vererek ve Mormonluğuna getirilen eleştirilerine rağmen dindar bir tablo çizerek,

"Hepimiz Tanrı'nın çocuklarıyız" ifadesiyle dile getirdi.

Mitt Romney'in, ABD'de bazı kesimlerin oy vermesini zorlaştıran ve özellikle Afro-Amerikalıları ve Latinleri etkileyen "Seçmen kimliği" konusunu desteklemesi ve bunu Afro-Amerikalı bir gruba hitabında söylemesi de dikkati çekti.

Romney, Obama'nın sağlık reformundan en fazla yararlanan kesimlerden olan Afro-Amerikalılardan oluşan bir izleyici kitlesi önünde, başkan olması halinde, söz konusu reformu kaldıracağını söyledi. Bunun üzerine salondakiler bir süre Romney'i yuhaladı. Romney ise gülümsemesini bozmadan protestonun bitmesini bekledi.

Bu tepki, Romney'in, ABD'nin ilk siyahi başkanına karşı siyahi seçmenlerin oyunu kazanmasının pek olası olmadığının işaretlerini verdi. Yine de Romney, kendisini çok fazla desteklemeyeceğini bildiği bir grubun önünde konuşma yaparak da "Tüm kesimleri kapsayan bir başkan" olmak istediği mesajını vermiş oldu.

Muhabir: Barışkan Ünal

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Romney, Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement