Rüşvet Davasında Ak Partili Başkana Beraat - Son Dakika
Güncel

Rüşvet Davasında Ak Partili Başkana Beraat

Rüşvet Davasında Ak Partili Başkana Beraat

Kartepe Belediyesi'ne bağlı Kartepe A.Ş.'nin eski genel müdürüne rüşvet suçundan 4 yıl hapis cezası verildi.

13.06.2013 13:16  Güncelleme: 18:19

10 aya indirilen cezaya ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık hakkında ise, beraat kararı verildi.

Kartepe Belediyesi'nin yan kuruluşu Kartepe A.Ş.'nin eski genel müdürü Hüseyin Turan, belediye hesaplarını inceleyen mülkiye başmüfettişi Erol Özer'e, rüşvet parası olduğu iddia edilen 50 bin TL'yi çanta içinde vermek isterken suçüstü yakalanması ardından hakkında dava açıldı. Aynı davada, Kartepe Belediyesi Belediye Başkanı AK Parti'li Şükrü Karabalık hakkında da 'Rüşveti azmettirmek' iddiasıyla dava açıldı. Tutuksuz devam eden Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşması bugün yapıldı.

BAŞKANA BERAAT

Bugünkü duruşmaya Belediye Başkanı Şükrü Karabalık gelmedi. Tutuksuz yargılanan Hüseyin Turan ve avukatlar hazır bulundu. Mahkeme başkanının açıkladığı karara göre, tutuksuz olarak yargılanan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık hakkında beraat kararı verildi. Kartepe A.Ş.'nin eski genel müdürü Hüseyin Turan hakkında önce 4 yıl hapis cezası verilirken, bu ceza daha sonra eylem girişim aşamasında kaldığından 1 yıla indirildi. Turan'ın daha önceden suç işlememesi nedeniyle 2 ay daha indirime gidilerek ceza 10 ay hapse düşürüldü. Mahkeme, Turan'ın suçun işlemesindeki özellikleri, geçmişteki hali, suç işleme hususundaki eğilimi de gözetilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

BAŞMÜFETTİŞ SUÇÜSTÜ YAPTIRMIŞTI

İzmit'teki Sekapark'ta 2011 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, Kartepe Belediyesi'nin hesaplarını kontrol eden ve belediyenin hizmet alımlarının gerçekleştirildiği yan kuruluşu Kartepe A.Ş.'de usulsüz harcamalar belirlediği belirtilen Mülkiye Başmüfettişi Erol Özer'e iddiaya göre bu olayı örtbas için önce siyasi baskılar yapıldı. Bundan sonuç alınamayınca rüşvet teklifinde bulunuldu. Başmüfettiş, durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi ve polis önlem aldı. Rüşvet olduğu öne sürülen 50 bin TL'yi İzmit Sekapark'a getiren Kartepe A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Turan parayı Başmüfettiş Erol Özer'e teslim ederken tedbir alan polisler suçüstü yaptı.

Hüseyin Turan, suçüstü ve başmüfettişin beyanlarına rağmen bu parayı Başmüfettiş Özer'e, kendisinin başkanı bulunduğu Kızak Federasyonu yönetimine alması için bağış olarak vermek istediğini öne sürmüş, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmaya başlanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rüşvet Davasında Ak Partili Başkana Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement