S. Hiroshima Ünvanını Korudu - Son Dakika
Spor

S. Hiroshima Ünvanını Korudu

S. Hiroshima Ünvanını Korudu

Japonya profesyonel ligi J-League’de, son şampiyon Sanfrecce Hiroshima, ikinci sırada girdiği son haftada, lider Yokohama F.Marinos’un puan kaybetmesiyle şampiyonluğa ulaştı.

07.12.2013 14:21

TSİ bu sabah 08: 30'da başlayan maçlarda zirveyi zorlayan takımlar birbirleriyle oynuyordu. 62 puanlı Yokohama F. Marinos 5. sıradaki Kawasaki Frontale deplasmanında gitti. 57 puanlı Frontale, ilk 3 sırayı alan takımın Asya Şampiyonlar Ligi'ne gittiği ligde halen iddiasını sürdürüyordu. Son şampiyon, 60 puanla 2. sıradaki Sanfrecce Hiroshima ise, bir sıra altındaki 59 puanlı Kashima Antlers ile karşı karşıya gelecekti. Antlers kazansa dahi şampiyonluk şansı zordu çünkü üstündeki 2 takıma oranla averajı kötüydü ve bu sebeple daha çok Şampiyonlar Ligi biletini almak için maça çıktı. 35 yaşındaki Yokohamalı (kendisi aynı zamanda Yokohama doğumlu) Shunsuke Nakamura kariyerinin belki de son yılında ilk Japon lig şampiyonluğunu kazanmak için sahadaydı.

Sanfrecce Hiroshima ilk yarıyı Naoki Ishihara'nın golüyle 1-0 önde kapadı. 2. yarıda rakibin 10 kişi kjalmasıyla Ishihara'nın ayağından 1 gol daha buldular. Frontale de Brezilyalı golcüsü Renato'nun golüyle lider Yokohama önünde öne geçince bir anda sıralama değişti. Maçın sonunda kaleci de dahil 11 oyuncuyla rakip kaleye yüklenen Nakamura ve arkadaşları golü bulamadılar. Son şampiyon unvanını korudu ve 63 puanla mutlu sona ulaştı. Şampiyonu belirleyen Kawasaki Frontale de 3. sıraya yükselip Şampiyonlar Ligi vizesi aldı. Maç sonunda kaptan Nakamura sahada büyük üzüntü yaşarken Sanfrecce'de 14 yıl futbol oynamış olan teknik direktör  Hajime Moriyasu, teknik adamlık kariyerinin ilk 2 yılında 2 şampiyonluk elde etmiş oldu.

Ligin gol krallığını, Mallorca ve Wolfsburg'da da bir dönem forma giymiş olan 31 yaşındaki Yoshito Okubo kazandı. Okubo 26 gol kaydetti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor S. Hiroshima Ünvanını Korudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement