Safranbolu Belediyesindan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Safranbolu Belediyesindan Kısa Kısa

"Safranbolu'da Çocuklar Sinemayla Buluşuyor" projesi kapsamında film gösterimlerinin devam ettiği bildirildi.

13.04.2018 19:34

" Safranbolu'da Çocuklar Sinemayla Buluşuyor" projesi kapsamında film gösterimlerinin devam ettiği bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vilayetler Birliği, Kirkille Ortaokulu, Abdurrahman Yerlikaya İmam Hatip Lisesi ile Şehit Mustafa Arık İlkokulu öğrencilerinin sinema izlediğini söyledi.

Ailelerden ve okul yönetimlerinden olumlu geri dönüşlerin olduğunu ve bunun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Amacımız çocuklarımızın sosyal yönden gelişmelerini, kötü bağımlılıklardan uzak durmalarını sağlamak ve 7. sanat dalı olan sinemaya ilgilerini arttırmak. Bu bağlamda kaymakamlık ve belediye olarak çocuklarımız için çeşitli projeler üretiyoruz. Etkinliklerde onları da rol almalarını sağlıyoruz. Daha önce de söylediğim gibi onlardan yalnızca bol bol okumaları ve dersleriyle daha çok ilgilenmeleridir."

Miraç Kandili

Safranbolu Belediyesi tarafından Miraç Kandili dolayısıyla kandil simidi dağıtıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı, Tarihi Çarşı ve Ulu Cami'de kandil simidi dağıtıldığını belirtti.

Gelenek ve göreneklerine bağlı bir millet olduklarını aktaran Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Böylesi özel günlerde birbirimize çeşitli ikramlarda bulunur, halleşiriz. Bu nedenle kaymakamlık ve belediye olarak vatandaşlarımıza kandil günlerinde kandil simidi ikram ediyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi ise bizleri mutlu ediyor. Ben bu vesileyle mesai arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, Safranbolulu hemşehrilerime tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, kandilin tüm dünyada barış ve huzura vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Safranbolu Belediyesindan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement