Şairlere ilham veren ada - Son Dakika
Güncel

Şairlere ilham veren ada

FEST Travel'ın 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlediği Midilli gezisi, gezginleri Kuzey Ege'nin incisi adanın güzellikleriyle buluşturacak.

31.03.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'nin dillere destan mitolojik adası Lesvos, Orfeus'tan Sappho'ya, Barbaros Hayrettin Paşa'dan Çaka Bey'e, Aleko'dan Ali'ye uzanan, biraz Yunan, biraz da Anadolu esintilerinin kucaklaştığı, uzonun balıkla tatlandığı şiir adası Midilli...

"Akşam yıldızı/ En güzeli/ Bütün/ Yıldızların…" Milattan önce 7. yüzyılda yaşayan ünlü şair Sappho, bu dizeleri, Midilli'nin yıldızlarla aydınlanan gökyüzüne baktığı bir geceden ilhamla yazmış olmalı!

Verimli vadi ve ovalarında zeytin bahçelerinin ve üzüm bağlarının uzandığı Midilli, Ege'nin Girit ve Eğriboz'dan sonraki en büyük adası. Helen'den Pers'e, Sparta'dan Bizans'a, Ceneviz'den Selçuklu ve Osmanlı'ya, uzun tarihi boyunca hâkimiyetine girdiği tüm medeniyetlerden bir parça taşıyor. "Yunan'ın Alaçatı'sı" da denen ada, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, meyve ağaçları, tavernaları, hoş sohbetler için kapı önüne atılmış iskemleleriyle, samimiyeti ve sakinliği ile suyun öte yanındayken evinizde hissedeceğiniz bir yer.

FEST Travel'ın 19-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği KUZEY EGE'NİN İNCİSİ MİDİLLİ programında, bu güzel adanın Ayasos, Plomari, Petra ve Molivos kasabalarında gezecek, farklı kültürlerin harmanlandığı yerel folkloru deneyimleyip eşsiz lezzetleri tadacaksınız. Baharın en güzel zamanını, şairlere ilham veren bu adada geçirmenin ayrıcalığını yaşayın.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şairlere ilham veren ada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement