Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Anadolu Selçukluları ve I. Alaeddin Keykubad" konulu panel düzenleyecek.

15.03.2018 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Anadolu Selçukluları ve I. Alaeddin Keykubad" konulu panel düzenleyecek.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Mart Kültür Sanat Etkinlikleri'nin 16 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek "Anadolu Selçukluları ve I. Alaeddin Keykubad" konulu panel ile devam edeceği belirtilerek, "Adapazarı Kültür Merkezinde düzenlenecek programa Prof. Dr. Muharrem Kesik, Prof. Dr. Haşim Şahin ve Dr. Emine Uyumaz konuşmacı olarak katılacak. Etkinliğimize tüm kültür sanat dostları davetlidir." ifadelerine yer verildi.

Şoförler Odasından Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Sakarya Şoförler Odası Başkanı Feridun Canbaz ve yönetimi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Canbaz, ziyarette yaptığı konuşmada, ocak ayında gerçekleşen kongrenin ardından yeniden başkanlık görevine seçildiğini belirterek, "Yeni yönetimimizle Büyükşehir Belediyemizce geçtiğimiz günlerde tanıtım yapılan şehirde trafik bilincini arttırmaya yönelik Şehir Paylaşmaktır Projesine destek sunmaya geldik. Bu şehir hepimizin. Trafikte insan kusurunu en aza indirmek için oda olarak elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz." dedi.

Toçoğlu ise Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri "Şehir Paylaşmaktır" trafikte farkındalık hareketiyle kenti daha yaşanabilir kılmayı amaçladıklarını belirtti.

Kenti daha yaşanabilir kılmanın yolunun yolları, caddeleri, sokakları daha güvenli hale getirmekten geçtiğini ifade eden Toçoğlu, "Servis, minibüs, taksi, dolmuş ve özel halk otobüsü esnafımızla ortak çalıştığımızda çok daha başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren Şoförler Odamıza ve SESOB'a teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Sakarya trafikte herkesin kurallara uyduğu örnek bir şehir olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya Kariyer Günleri Üniversite Tanıtım Fuarı açıldı

Sakarya Valiliği'nin himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eket Fuarcılık işbirliğinde düzenlenen "Sakarya Kariyer Günleri Üniversite Tanıtım Fuarı" açıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda 45 üniversitenin katılımıyla düzenlenen etkinliğin açılış programı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda yapıldı.

Açılışta konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, üniversitede tercihin çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin eğitim göreceği üniversite ve bölümleri seçerken bilinçli tercihte bulunmalarının önemine dikkati çekti.

Her şeyin temelinde sevginin yattığını belirten Balkanlıoğlu, "İnsanlar ya sevdiği mesleği yapmalı ya da yaptığı mesleği sevmelidir. Gençlerimizin sevdiği mesleği, sevdiği işi tercih etmesi memleketimizin bekası ve geleceği açısından da çok önemlidir." şeklinde konuştu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Musaffer Elmas da YÖK Kalite Kurulu Başkanlığına atanması nedeniyle kısa süre içinde rektörlük görevini bırakacağını belirterek, fuarın öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise Sakarya Kariyer Günleri'nin üniversite adayı gençler için çok faydalı olacağını belirtti.

Sakarya'nın öğrencilerini 21. yüzyılın gereklerine uygun olarak hazırlamakta desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara, kuruluşlara, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerine eğitim camiası adına teşekkürlerini ileten Töre, üniversiteye giriş sınavlarında doğru tercihin ve doğru yönlendirmenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Sakarya Kariyer Günleri'nin organizasyonu üstlenen Eket Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Uğur Tok, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye etkinliğin anısına birer hediye takdim etti.

Üke genelinden 45 üniversitenin katılımıyla iki gün sürecek Sakarya Kariyer Günleri Üniversite Tanıtım Fuarı'nı 10 bini aşkın lise öğrencisinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement