Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (SASKİ), Geyve'de 14 okulda bin 209 öğrenciye bilinçli su kullanımı eğitimi verildi.

08.05.2018 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (SASKİ), Geyve'de 14 okulda bin 209 öğrenciye bilinçli su kullanımı eğitimi verildi.

SASKİ tarafından ilçelerde farklı yaş gruplarından öğrencilere yönelik bilinçli su kullanımı eğitimlerine devam ediliyor.

Bu kapsamda Taraklı'nın ardından Geyve'de bulunan 14 okulda toplam bin 209 öğrenciye, suyun önemi ve doğru kullanımı, su kaynaklarının korunması, atık sular ve bunların arıtılması konularında bilgiler verildi. Eğitim sonunda "su müfettişi" ilan edilen öğrencilere eğitim çantaları hediye edildi.

Sultan Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Arıcıoğlu, yaptığı açıklamada, suyun, insan hayatı boyunca lazım olan en önemli ihtiyaçlardan biri olduğunu belirterek, "Ayrıca dünyada temiz su gün geçtikçe azalıyor. Bu da suyun bilinçli ve tasarruflu kullanımını elzem hale getiriyor. Çocuklar duyduklarından çok gördüklerini hayata geçirirler. Görseller ve animasyonlarla desteklediğiniz sunumda gördükleri, onlara artı değer kattı. Faydalı eğitim oldu. Çocuklara eğitim sürecinde tasarrufu, israf etmemeyi öğretmeye gayret ediyoruz. Sizlerin vermiş olduğu bu eğitimin, diğer alanlardaki tasarruf bilincine de katkı sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Alifuatpaşa Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Barış Kaynar da çocukların bu eğitimle suyun nasıl kullanılacağını, geleceğe nasıl etkisi olacağını ve kendileri için önemini daha iyi kavradığını kaydetti.

Tarihi Alicanlar Konağı'ndaki restorasyon çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesince aslına uygun restore edilen Tarihi Alicanlar Konağı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, konakta dış cepheden sonra iç kısımlardaki ince işçilikleri de bitirdiklerini bildirdi.

Konağın şehrin kültür sanat yaşantısının yeni adresi olacağını vurgulayan Mutlu, çevre düzenlemelerini tamamlayarak konağı açılışa hazır hale getireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement