Sakarya Fabrika İşçilerinden Kokuyu Sorun Eden Vatandaşa Tepki 1 - Son Dakika
Güncel

Sakarya Fabrika İşçilerinden Kokuyu Sorun Eden Vatandaşa Tepki 1

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, katı atık tesisinde çalışan işçiler, fabrikadan kötü koku yayılmasından şikayet edenlere karşı eylemde bulunarak, 'Ekmeğimizle oynamayın' diye tepki gösterdi.

21.12.2017 11:46

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, katı atık tesisinde çalışan işçiler, fabrikadan kötü koku yayılmasından şikayet edenlere karşı eylemde bulunarak, 'Ekmeğimizle oynamayın' diye tepki gösterdi. Pamukova'da faaliyet gösteren bir katı atık tesisinde çalışanlar, ilçede vatandaşa karşı eylem yaptı. Çelik-İş Sendikası yöneticileri ve işçiler, ilçe merkezindeki Demokrasi Meydanı'nda toplandı. İşçiler, son dönemde fabrikadan kötü koku yayıldığıyla ilgili şikayetleri basın yoluyla gündeme getiren bölge halkına sloganlar atarak tepki gösterdi. Ellerinde 'Ekmeğimizle oynamayın' yazılı dövizler taşıyan işçiler, basın açıklaması yapınca vatandaşlar da işçilere tepki gösterdi. Topluluk adına konuşan Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, tepki gösterilen fabrikanın pahalı parfümlerle, baca filtrelemeleri ile insan sağlığı için duyarlı bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, Bu fabrikada 300'e yakın işçi çalışmaktadır. Sizlerden ricam bu fabrikanın ve fabrikada çalışan işçilerin söylemlerine kulak vermeniz dedi.

Basın açıklaması sırasında meydanda toplanan kalabalık vatandaş grubu, kendilerinin niyetlerinin işçilerin ekmeğiyle oynamak olmadığını, yalnızca fabrikadaki kokuya önlem alınmasını istediklerini belirtti. Zaman zaman gergin anların da yaşandığı basın açıklaması sırasında polis tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Salih Harmancı isimli vatandaş işçilerin dövizlerle kendilerine mesaj vermesini kabul etmediğini belirterek, Pamukova'nın giriş ve çıkışında 'Meyve ve sebze diyarına hoş geldiniz' yazıyor. O kokuyu duyanlar burası nasıl meyve ve sebze diyarı demez mi Biz fabrika kapansın demiyoruz, işçilerin ekmeğiyle de oynamıyoruz. Biz kokunun giderilmesini istiyor diye konuştu.

İşçiler basın açıklamasından sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Fabrika İşçilerinden Kokuyu Sorun Eden Vatandaşa Tepki 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement