Salih Güney, Yalova Üniversitesinde Ders Verecek - Son Dakika
Güncel

Salih Güney, Yalova Üniversitesinde Ders Verecek

Türk sinemasında birçok filmde başrol oynayan aktör Salih Güney, Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde ders verecek.

03.04.2014 13:23  Güncelleme: 13:31

Türk sinemasında birçok filmde başrol oynayan aktör Salih Güney, Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde ders verecek.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ile bir araya gelen Salih Güney'e üniversitenin rozeti takıldı. Yalova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Salih Güney'in hazırladığı olduğu projeyi Yalova Üniversitesi'nde uygulamak üzere ilk adımı attıklarını belirtti.

Güney de, rektör ve dekana teşekkür ederek, "Birbirimizi desteklemeye devam edip, Atatürk'ün kenti Yalova'yı butik bir şehir olarak, en güzel şekilde yaşatmak güzel olacak" dedi.

Üniversite hakkında bilgi veren Prof. Dr. Eruslu, hukuk fakültesinin eylül ayında tamamlanacağını ve Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin de oraya taşınacağını belirtti. Eruslu, "Salih Bey'in hem sanat, hem sosyal, hem kültürel, hem de akademik yönü olduğunu belirterek, 4 tane kanadı var. İnşallah Yalova'da da bu dört kanadı için üniversitede yer açılacak" dedi.

Güney de, daha önceki başkan Barbaros Binicioğlu ile beraber çok güzel bir projelerinin bulunduğunu belirterek, "Hapishaneyi boşaltarak film platosu yapmak, kendi şehir tiyatromuzu kurmak. Çünkü oyuncularımız hazırdı. Bir sene sonra mezun veriyorduk. Ancak başkan değişti. Şimdi yine aynı projeleri gündeme getireceğiz. Güzel sanatların tasarım bölümünde ders vermekten onur duyacağım" dedi.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu da, "Usta sanatçımız Salih Güney aramızda. Önce çok onurlu ve gururluyuz. Şu anda toplumda bilinen kişiliği var. Çok iyi pozitif bir kişiliği var. Ayrıca birçok filmlerde oynamıştır. Ders vermesi üniversitemize katkı sağlayacaktır" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salih Güney, Yalova Üniversitesinde Ders Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement