Samsun'daki Silahlı Yaralama ve Darp - Son Dakika
Güncel

Samsun'daki Silahlı Yaralama ve Darp

Samsun\'daki Silahlı Yaralama ve Darp

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir parkta kaşör plastikçi Ozan Özcan'ın silahla vurulması ve arkadaşı Arif Nas'ın darbedilmesi olayına ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

24.01.2017 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir parkta kaşör plastikçi Ozan Özcan'ın silahla vurulması ve arkadaşı Arif Nas'ın darbedilmesi olayına ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Anıt Park içerisinde meydana gelen olayda Ozan Özcan'ın hayati tehlike arz etmeyecek şekilde ateşli silahla, Arif Nas'ın ise darbedilmek suretiyle yaralandıkları hatırlatıldı.

Olayın ardından ihbarın alınması üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerce tüm tedbirlerin ivedilikle alındığı vurgulanan açıklamada, mağdurların hastaneye sevk edilerek tedavilerinin ilgili sağlık kuruluşunca yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, müştekilerden Özcan'ın Devlet Opera ve Balesi'nde heykeltıraş olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

" Özcan'ın, Samsun ilinde sergilenecek bir oyun için geldiği, olay günü üniversiteden arkadaşı olan ve Samsun ilinde ikamet eden Arif Nas ile buluştuğu, bir süre gezdikten sonra Anıt Park'ta oturup sohbet ettikleri sırada tanımadıkları 3 şahsın yanlarına gelip sigara istedikleri ve daha sonra kendilerini darp ettikleri, bu şahıslardan bir tanesinin belinden çıkardığı tabanca ile silahla yaralama olayını gerçekleştirdiği anlaşılmıştır."

Tespit edilen üç kişi gözaltına alındı

Söz konusu olaya karışan şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında 3 kişinin yakalanarak gözaltına alındıkları bildirilen açıklamada, "Şahısların olaydan sonra olay yerinden uzaklaştıkları araç tespit edilerek yakalanmıştır. Ateşli silahla yaralama olayının şüphelisi Y.E.K. ve darp olayının şüpheliler Y.S. ve O.K. isimli şahıslar yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanmış, Y.E.K isimli şahıstan olayda kullandığı değerlendirilen 1 adet 9 mm çapında tabanca ve 6 adet 9 mm çapında fişek elde edilmiştir. Şüphelilerden O.K'nin yaşı küçük olduğu tespit edilerek gerekli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Olayın şüphelileri Y.E.K. ve Y.S. ise Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceklerdir." ifadesine yer verildi.

Özel araştırma ekibi görev yaptı

Emniyet açıklamasında, olayın aydınlatılarak şüphelilerin yakalanması sürecince Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet/Gasp Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel araştırma ekibinin titiz bir çalışma yürüttüğüne işaret edilerek, "Ateşli silahla kasten yaralama olaylarının çözülmesinde üstün bir gayret sarf edilmekte olup, söz konusu olayın meydana gelişinden itibaren olayın tahlili ve çözümü yapılarak 32 saat içinde faili meçhul olan şüpheliler suçta kullandıkları değerlendirilen suç aleti silahla birlikte yakalanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'daki Silahlı Yaralama ve Darp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement