Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun\'dan Kısa Kısa

Ladik Halk Eğitimi Merkezince (HEM) "Doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçiliği" kursu açılacağı bildirildi.

30.01.2018 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Halk Eğitimi Merkezince (HEM) "Doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçiliği" kursu açılacağı bildirildi.

Ladik HEM Müdürü Gülahmet Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin doğalgaz yakıtlı kalorifer kazanı yakabilecek eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla 1 Şubat'ta kurs açacaklarını söyledi.

Kursa katılmak isteyenlerin 31 Ocak Çarşamba günü mesai bitimine kadar Halk Eğitimi Merkezine başvurması gerektiğini belirten Aydemir, "Ladik'te imar uygulaması yapılan tüm yerleşim sahalarına doğalgaz hizmeti götürüldü. Haliyle ilçede doğalgaz yakıtlı kalorifer kazanı yakabilecek elemana ihtiyaç var. Biz de Kaymakamımız Emrah Uzun ve Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı'nın desteği ile eleman ihtiyacını açacağımız kurs ile karşılayacağız." diye konuştu.

Büyükbaş hayvanlar için tırnak bakımı uyarısı

Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimi Fatih Cır, Beyköyü Mahallesi'ndeki hayvan yetiştiricilerine verdiği eğitimde, tırnaktaki fazla dokuların ortadan kaldırılması için hayvanlarda tırnak bakımının düzenli yapılması gerektiğini aktardı.

Özellikle hayvanların hareket etme imkanı kısıtlı işletmelerde tırnakların aşırı uzamasına bağlı tırnak bozuklukları ve hastalıklar meydana gelebildiğine dikkat çeken Cır, "Uzayan tırnaklar arasında biriken ahır pislikleri hareketsizlikten atılamaz ve enfeksiyona sebebiyet verir. Enfeksiyonla da hayvanda topallama meydana gelir." diye konuştu.

Topallayan hayvanın yeterince beslenemeyeceğini, bunun da süt verimini azaltacağına işaret eden Cır, "Hayvanların refahı ve verimin artması için ayak ve tırnak bakımının ciddiye alınması gerekir. Tırnak kesme işlemi, tırnaktaki fazla dokuları ortadan kaldırmak için yapılır. Bunun da bu konuda tecrübeli kişilere yaptırılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Cır, tırnakları uzayan bir hayvanın ayak ve tırnak bakımını uygulamalı olarak da gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement