Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, toprak tahlili yaptıran çiftçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

13.02.2018 17:19

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, toprak tahlili yaptıran çiftçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çarşamba Ziraat Odası Toprak Tahlil Laboratuvarının 2007 yılında faaliyete geçtiğini hatırlattı.

Yaklaşık 11 yıl önce faaliyete geçen laboratuvara ilk yıllarında çok yoğun bir ilgi olmadığını söyleyen Aydemir, "Çiftçimiz bilinçlendikçe laboratuvarımıza ilgi her geçen yıl arttı. 2007 yılından bu yana yaklaşık 15 bin toprak tahlili yaptık. Geçen yıl yapılan toprak tahlili sayısı bin 700'lerde iken bu yıl şu ana kadar 2 bin 20 adet toprak tahlili yaptık. Laboratuvarımızda ziraat mühendisi arkadaşlarımız kendilerine iletilen her toprağı büyük bir itina ile inceleyerek çiftçilerimize gerekli bilgilendirmeyi yapıyorlar. Bizler bu sayısının giderek artacağını düşünüyoruz." dedi.

Kavak'ta söyleşi

Kavak Kaymakamlığı "Gönülden Gönüle Esintiler" programı düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen programa, Kavak Kaymakam Vekili Metin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İçli, Emniyet Amiri Vekili Berkan Çolak, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Söyleşide, Hayati İnanç, Türk edebiyatı şairleri, Osmanlı padişahları, kütüphaneler ve Yıldırım Beyazıt Camisi konularını ele aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement