Sanat Görücüye Çıkıyor... - Son Dakika
Güncel

Sanat Görücüye Çıkıyor...

Sanat Görücüye Çıkıyor...

Ünlü İtalyan sanatçı Leonardo di ser Piero da Vinci'nin doğum gününü "Dünya Sanat Günü" olarak kabul eden (UPSD) Kadıköy Belediyesi ile el ele vererek çeşitli sanat etkinliklerine imza atmaya hazırlanıyor.

10.04.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü İtalyan sanatçı Leonardo di ser Piero da Vinci'nin doğum gününü "Dünya Sanat Günü" olarak kabul eden (UPSD) Kadıköy Belediyesi ile el ele vererek çeşitli sanat etkinliklerine imza atmaya hazırlanıyor.

2011' yılının Nisan ayında Meksika'da yapılan UNESCO AIAP 17. Dünya Sanat Dernekleri Genel Kurulu'nda Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin Türkiye Delegasyonu'nu temsil eden UNESCO AIAP UPSD Başkanı Bedri Baykam, Türkiye adına Leonardo di ser Piero da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın sanat ekonomisi ve piyasasını canlandırmasının yanı sıra, dünyaya ve yeni kuşaklara sanat bilinci ile sanata saygı getireceği düşüncesiyle bu tarihin "Dünya Sanat Günü" olarak kutlanmasını önermiş, genel kurulda bu öneriyi oy birliğiyle kabul etmişti.

Bu kapsamda 4 yıldır kutlanan ve 3 yıldır da Kadıköy Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan "Dünya Sanat Günü" kutlamalarının beşincisi 12.04.2015 Pazar günü 10.00 - 18.00 saatleri içinde Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal- Erenköy arasında kurulacak olan standlarda çeşitli kurum ve yayın evlerinin tasarım ürünleri sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Gün boyu çalacak olan canlı müziğin yanı sıra, pandomim gösterileri ile sanatsal aktiviteler kutlama süresince devam edecek. Bazı standlar da ise suluboya ve ebru gibi sanatsal malzemeler denenmek üzere teşhir edilecek. "Dünya Sanat Günü" logolu balonlarda çocuklara dağıtılarak eğlenmeleri sağlanacak. Gecede Kadıköy Belediyesi sanatçılara resepsiyon verecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanat Görücüye Çıkıyor... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement