Sanat Tarihi Uzmanı Prof. Nelson Ayasofya'yı Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Sanat Tarihi Uzmanı Prof. Nelson Ayasofya'yı Anlatacak

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Aptullah Kuran'ı anma konferansına bu yıl Yale Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde ders veren Prof. Dr. Robert Nelson'ı konuk ediyor.

24.03.2015 14:01

Boğaziçi Üniversitesi, Mimar Sinan konusunda yaptığı araştırmalarla tanınan mimarlık tarihçisi ve Boğaziçi Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Aptullah Kuran'ı anma konferansına bu yıl Yale Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde ders veren Prof. Dr. Robert Nelson'ı konuk ediyor.

Konferans, 31 Mart Salı günü, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu'nun ev sahipliğinde, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda saat 17.00'de gerçekleşecek.

Robert Nelson, "Ayasofya. Holy Wisdom. It is what the world needs most and has lost'' (''Dünyanın En Çok İhtiyaç Duyduğu, Ancak Yitirdiği Kutsal Bilgelik") başlıklı konuşmasında dünya kültür mirasının önde gelen eserlerinden Ayasofya üzerine yaptığı çalışmaları aktaracak.

Kültürel ve tarihi miras üzerine çalışan ve eserleri arasında "Ayasofya, 1850-1950: Holy Wisdom Modern Monument" başlıklı bir kitap da bulunan Nelson, konuşmasında tarih boyunca kilise ve cami olmuş Ayasofya'nın müzeye dönüşüm süreci ile müzelerin ulusal kimlik oluşumundaki rolünü inceleyecek.

Robert Nelson kimdir?

Yale Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde ders veren Prof. Dr. Robert Nelson, özellikle Doğu Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere Orta Çağ sanatı üzerine çalışmalar yapıyor. Bizans sanatı hakkında pek çok makale yayınlayan Nelson, Rönesans'da Bizans sanatı algısı ve 20. yüzyılda Avrupa ve Amerika'nın Orta Çağ sanatına bakışını inceliyor.

Nelson, 2004 yılında yazdığı "Ayasofya, 1850-1950: Holy Wisdom Modern Monument" isimli kitabında, Bizans döneminde kilise olarak kullanılmış Ayasofya'nın dünya mimarisinin en önemli eserleri arasında konumlandığını belirtiyor. Nelson bu alandaki eserleriyle, sanat ve görsel kültür üzerine yapılan teorik ve metodolojik çalışmalara katkıda bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanat Tarihi Uzmanı Prof. Nelson Ayasofya'yı Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement